CHP 
Seçimlere 99, Millet İttifakı’nın adayının konuşulacağı toplantıya 9 gün kalmışken, 6’lı masanın Sakarya’daki il başkanlarına konuyla ilgili görüşlerini sorduk. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Millet İttifakı’nın lider partisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurgulayarak, “Doğal olarak da ittifakın lideri Cumhurbaşkanı adayıdır. Geçtiğimiz gün, 6 genel başkanın katılımıyla Mutabakat Metni açıklandı. İçerisinde yüzlerce madde var. Bu mutabakat metniyle birlikte Türkiye’de yeni bir çağ açılacak. Genel seçimlerde gerek Sakarya’da gerekse Türkiye’de Millet İttifakı birinci sırada olacaktır.” diye konuştu. 

İYİ PARTİ 
İYİ Parti İl Başkanı Fatih Akgün, 14 Mayıs’ın resmileşmediği için öngörülen bir tarih olduğunu hatırlatarak, “Tarih netleşmediği için bugünden adayın açıklanmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü adayın açıklanmasında en erken tarihler 40 gün kala olmuştur. Millet İttifakı’mızdan en doğru aday çıkarılacaktır. Masanın adayı, milletin adayı olacaktır. Genel Başkanımıza her zaman güveniyoruz. Milletimiz seçimlerde nihai kararı verecektir. Genel Başkanımız ve bizlerin destekleyeceği aday kazanacaktır.” dedi. 

DEMORKAT PARTİ 
DP İl Başkanı Zafer Adalet, “Demokratik tüm kurumların devre dışı bırakıldığı, denetim mekanizmasının olmadığı, tüm kuvvetlerin tek elde toplandığı bu ucube sisteme "dur" denilen bir seçim olacak.  14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçim yasama, yürütme ve yargının bağımsız ve özgürlükçü bir sistemle uygulanacağı geliştirilmiş parlamenter sistemin başlangıcı olacaktır. Millet İttifakı’nın ilan edeceği cumhurbaşkanı adayı bizim de adayımızdır. Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

SAADET PARTİSİ 
Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin, kazanabilecek bir adayın seçilmesi için genel başkanlarının, önceki gün ittifakın diğer genel başkanlarını ziyaret ettiğini hatırlattı. Zengin, “Genel Başkanımız, önceki gün ittifakın diğer genel başkanlarını ziyaret ederek hem gündemi ele aldı hem de 13 Şubat’ta gerçekleşecek olan toplantı için kendilerini davet etti. 13 Şubat’ta partimizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıdan güzel haberler bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

GELECEK PARTİSİ 
Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik, seçime gidilmesinin kendileri için bir kazanç olduğunu aktardı. Sevindik, “Düzeltilmesi gereken çok şey var ve bunun tek yolu seçimdir. Cumhurbaşkanlığının çok ciddi yetkileri var ve bunlara rağmen çözüm yapılmadı. Millet İttifakı’nın adayı 13 Şubat günü ya da bu tarihten sonra belirlenecek bir günde açıklanacak. Genel Başkanımızın desteklediği adayı bizler de sonuna kadar destekleyeceğiz. Altılı Masanın nasıl seçime gireceği de belli olacak.” dedi. 

DEVA PARTİSİ 
DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, son toplantıyla birlikte artık 6’lı masa değil Millet İttifakı denildiğinin altını çizerek, “13 Şubat tarihinde Saadet Partisi ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirilecek. Artık isimlerin konuşulacağı bir zamana girdik. Genel başkanımız tüm il teşkilatından aday ile ilgili görüşleri istedi. Bizler de görüşlerimizi kendilerine ilettik. Millet İttifakı’ndan ortak bir aday çıkacak ve bu adaya Sakarya’dan tam kadroyla destek vereceğiz.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi