Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serdivan Ekrem Karaberberoğlu Tesislerine iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitap edeceği Demokrasi Meydanı partili vatandaşlar tarafından dolduruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydana gelmesiyle coşku doruğa ulaştı

"SEN NE GÜZEL ŞEYSİN SAKARYA"
Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Sizleri bugün bir kez daha yürekten selamlıyorum. Sen ne güzel şeysin Sakarya. Şu coşkuya şu ihtişama bak.” Tüm ilçeleri tek tek sayarak selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya güzel şehri Anadolu’nun . Birlikte yolcusuyuz Hak ve Hakikat yolunun… Hak ve hakikat yolunda 40 yıldır birlikte yolculuk yaptığımız Sakarya7nın tüm ilçe ve mahallelerindeki kardeşlerimi selamlıyorum.

"31 MART TÜRKİYE'NİN MÜJDECİSİ OLACAK"
Artık bahar kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı. Bahar yılın bir mevsimi. Sakarya'nın gönlü vatan sevgisi, millet sevdası, ülkeye hizmet aşkıyla dört mevsimi yaşıyor. Baharın müjdecisi olarak cemreler inşallah 31 Mart’ta büyük ve güçlü Türkiye’nin müjdecisi olarak ben inanıyorum sandıklara da düşecektir. Hanımlar 11 gün kaldı seçime; kapı kapı dolaşmaya var mıyız, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız!

"BU KADAR ÇALIŞMAMIZIN NEDENİ VATAN AŞKI"
Erdoğan; “Niçin bu kadar çalışıp mücadele ediyoruz. Sadece üç beş belediye başkanlığı, eksik veya fazla almak için bu kadar çalışılır mı! Eğer böyle olsaydı muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde onların 171 miting yapmış olması lazımdı…  Ancak onlar göstermelik toplantılarla gün öldürüyorlar. Bizim bu kadar çalışmamızın sebebi ülkemizi çok seviyor olmamızdır; milletimize olan aşkımızdır.

"ÜLKEMİZİN GÜCÜ İSTİRAR VE GÜVEN"
Ülkemizin gücünün istikrar ve güven ortamından geçtiğini biliyoruz. 31 Mart’ta elbette belediyelerimiz vasıtasıyla şehirlerimizdeki vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunacağımız bir sonuç çıkacağını biliyoruz. 31 Mart’ın beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Türkiye ve Türk milletiyle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor. Sizler de biliyorsunuz ki son yıllardaki seçimlerde bu gerçeği tecrübe ettik. Hamdolsun milletimizle birlikte olduk, bu hesabı yapanların ellerini boş bıraktık.”

"MİLLETMİZİN MEYDANI BUNLARA BIRAKMAYACAKTIR"
Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Erdoğan; “Şimdi gözlerini 31 Mart’a dikmiş durumdalar. İnanıyorum ki bir kez daha başaramayacaklar. Milletimiz meydanı bunlara bırakmayacaklar. Gözlerini öyle karartmışlar ki iradelerini terör örgütünün emrindeki partiye bırakmışlar.”

"BİZİ BÖLEMEYECEKLER PARÇALAYAMACAKLAR"
Erdoğan konuşmasına ara vererek, meydanı dolduran kalabalığa, HDP’li bazı milletvekillerinin konuşmalarından oluşan bir video izletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan videonun ardından şöyle devam etti; “Kardeşlerim şimdi Sakarya’dan sesleniyorum. Türkiye’de kürdistan diye bir bölge var mı! Türkiye’de Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, orta Anadolu, Ege, Marmaramız var mı! Kürdistan’ı çok mu seviyorsunuz. Irak’ın kuzeyinde var, defol oraya git!
Biz tüm Türk milleti olarak biriz beraberiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet! Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız!”

"BU ÜLKEYİ SİZE BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"
Daha sonra HDP eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin konuşmalarından oluşan videoyu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şunu bileceksin, senin bu ülkedeki tüm etnik unsurlara hepsine saygın olacak. Bunlar tamamen bu ülkede etnik yapı oluşturmak istiyorlar. Buna da izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz. Buradan ülkesine ve milletine olan sevgisinden zerre şüphe duymadığım CHP’lilere, milliyetçiliğinden şüphe duymadığım ancak iyi Parti ile hareket eden, buradan Saadet Partililere, buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Buradan kırgınlığına hangi sebeple olursa olsun sandığa yansıtacak olan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Gelin Türkiye’ye tökezletmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratalım. Gelin ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye yolundaki bu önemli dönemeçten birlikte sağ salim çıkaralım. Bugün Türkiye’nin bir olma, beraber olma gibi kenetlenme günüdür. İstikrarımızı tehlikeye atamayız. Diplomasiden ekonomiye dışardan ülkemize saldırılar artarken, devletimizi zafiyete uğratamayız.

"ELİN OĞLU HİÇ BİRİNİ UNUTMAMIŞ"
İşte Yeni Zelanda’daki hadiseyi gördünüz. Ülkemizdeki bazıları unutmuş olabilir ama elin oğlu hiç birini unutmamış. Unutmadığı gibi getirip silahına kazımış. 50 Müslüman kardeşimizi alçakça katletmiş. Bölücü terör örgütünün amacı da aynı değil mi, Onları amacı ülkemizi tümüyle yıkmaktır. Amaç dünya üzerinde bize özgürce nesef alabileceğiz yer bırakmamaktır. Bazılarının gözü vardır görmez, kulağı vardır duymaz, dili vardır konuşmaz; bazısın da vardır hepsi vardır konuşmaz.
Bugüne kadar milletimizle gönül diliyle konuştuk.”

"ÜLKENE SAHİP ÇIKIYOR MUSUN SAKARYA!"
Ardından meydandaki kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan;
“Sakarya!  31 Mart’ta şehrine ve ülkene sahip çıkıyor musun!
Sakarya! 31 Mart’ta milli iradeye sahip çıkıyor musun!
Sakarya! 31 Mart’ta hizmet siyasetineszahip çıkıyor musun!” dedi.
Kalabalık her soruya coşkuyla “Evet” diyerek cevap verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan “Allah hepinizden razı olsun” dedi.

"SAKARYA'YA 24 KATRİLYON YATIRIM"
Daha sonra ilde yapılan yatırımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya’ya 17 yılda 24 katrilyon yatırım yapıldığını belirterek; devam eden, tamamlanan ya da ihale sürecindeki yatırımlara da konuşmasında yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ulaşımdan sağlığa, yaşlılara hizmetten yapılaşmaya kadar birçok alandaki yatırımlara geniş yer verdiği konuşmasında; “Kaynarca-Karasu-Kocaeli-Ankara hududu bölünmüş yolundaki çalışmaları da bitireceğiz. Adapazarı-Hendek ayrımı, Karapürçek-Akyazı yolundaki çalışmaları, Sinanoğlu-Limandere şehir geçişini ve TOPÇA Kavşağını da bu yıl bitiriyoruz.  Ankara İstanbul yüksek hızlı tren hattı aynı zamanda Sakarya’nın projesidir. Hızlı tren setlerini Sakarya’da üretiyoruz. Bunu biz kurduk.”

ERDOĞAN'DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI
Sakarya sanayii için çok önemli bir proje olan Karasu Limanını tamamlayarak işletmeye açtık. Avantajlarıyla bu liman Karadeniz’den dünyaya açılan kapı olmaya adaydır. Şehri demiryolu projemizin yapımı da devam ediyor. Demiryolunu Ereğli limanı ve Bartın’a bağlayacak bir başka projenin çalışmaları da sürüyor.” Ada treni konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trenin daha fazla ayrı kalmasına gönlüm razı olmadı. Hemen talimat verdim. Seferler başladı. Artık beş gidiş beş geliş Adapazarı-Pendik arasında seferler her gün yapılacak.”

"10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"
BMC’nin Karasu’daki yatırımı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan; “500 milyon dolara ulaşacak bu tesis 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlk etabı bu yıl, ikinci etabı seneye başlayacak. Sakarya ile birlikte tüm Türkiye’nin iftihar kaynağı olacak dev bir yatırım Sakarya’da hayata geçmiş olacak.

"SATILAN BİRİSİ VARSA SENSİN"
“Arifiye’de Tank Palet Fabrikası’nı daha etkin kullanmamız şart olmuştur. Buun yapmamız için 50 milyon dolar gerekiyor. İşletmeyi, gereken yatırımları yapmak, modernizasyonu gerçekleştirmek üzere 25 yıllığına BMC’ye devrettik. Bay Kemal ne diyor; Sattılar diyor. Satılan birisi varsa, sensin! Niye yalan söylüyorsun. Burada kesinlikle bir mülkiyet devri söz konusu değildir. Varsa bu ispatla, ben herşeyi bırakmaya varım. Akşam yalan, sabah yalan. “İşçilerimiz hak kaybı yaşamadan devam edecek. Böylece hem Türk savunma sanayii hem de Sakarya’nın savunma sanayiindeki yeri daha da güçlenmiş olacak. Göreve geldiğimizde savunma sanayiimizin yüzde 20 yerli idi ama şimdi yüzde 70’i yerli.”

"SAKARYA'DAN REKOR BEKLİYORUM"
Yeniden coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan;
“Sakarya! Memleket işi gönül işi diyormuşuz!
Sakarya! 31 Mart’ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz!
Sakarya! 31 Mart’ta bir kez daha eser siyaseti, hizmet siyaseti diyor muyuz!
Maşallah, barekallah!
Büyükşehir ve ilçe adaylarımız sizlere emanet ediyorum.
Sakarya’dan bir kez daha rekor bekliyorum.” Dedi.
Konuşmasının ardından Erdoğan meydanı dolduran vatandaşlara 200’er gramlık Rize çayı dağıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından AK Parti’nin Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkan adayları isim isim sahneye davet edildi. Belediye başkan adayları kenevir torba içinde 200’er gramlık çayı vatandaşa dağıttı.

Editör: Haber Merkezi