OVA KÖYLERİNDE ZİYARETLER
Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayları bayramda da ziyaretlerini sürdürdüler. Adapazarı ova köyleri olarak bilinen mahallelerde çalışmalar yapan Milletvekili adayı Eyüp Yıldırım, üreten ekonominin asli unsurlarından biri de tarımda üretimi teşvik edici politikalar olduğunu ifade ederek, “Bizler inşallah toprağa değil, üreten çiftçilerimize destek vereceğiz. Mazot, gübre, ilaç, elektrik gibi tarımsal girdilerde fiyatları düşüreceğiz. Köylü milletimizin yeniden efendisi olacak” dedi.

YENİDEN YAPILANMA
Sakarya ekonomisinin senelerce devlet tarafından kurulan ve ağırlıklı olarak tarıma dayalı sanayinin olduğu fabrikalar ile geliştiğini ve ilerlediğini belirten Yıldırım, “1951 yılında önce TÜVASAŞ, sonra 1952 yılında Adapazarı Şeker Fabrikası kuruldu. 1963 yılında Zirai Donatım Fabrikası açıldı. 1953 yılından itibaren ülkemiz genelinde açılan Et Balık Kombinalarından bir Sakarya’da faaliyete başladı. Bugün elimizde doğru dürüst bir tek TÜVASAŞ kaldı. O da özelleştirilme hedefinde. İktidara geldiğimizde inşallah TÜVASAŞ’tan başlayarak, yeniden bir yapılanmaya gideceğiz” diye konuştu.

SAKARYA COŞARDI
Bu fabrikaların Sakarya ekonomisi için önemline değinen Yıldırım, “Bu fabrikaların maaş günlerinde Sakarya ekonomisi coşardı; pazarcısından, dolmuşçusuna kadar herkes bayram yapardı. Ülke ekonomisine de ciddi katkıları bulunurdu. Tarıma dayalı sanayi Sakarya’nın olmazsa olmazlarından biri olmalı. Çünkü sadece üretim yetmez. Üretilene katma değer sağlayacak, Sakarya ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak tesisler yapmak zorundayız.” dedi.

“TARIM KARNEMİZ ÇOK KÖTÜ”
Sakarya’da geçmiş senelerde fındık, mısır, pancar, sebze-meyvecilik gibi tarımsal konuların ciddi gelir kaynağı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Maliyetler çok yükseldi. Akaryakıt, gübre, ilaç, sulama, elektrik gibi. Başta fındık ve mısır olmak üzere ürün fiyatları çok düşük. Verim düştü. Arazi toplulaştırılması projesi senelerdir halen yapılacak. Bu hükümet Sakarya’da fındığını sök diye teşvik verdi çiftçilerimize. Patates, kabak gibi marka ürünlerimizi de kaybettik. Sakarya’da tarımın yeniden özüne dönmesi için ilmi ve milli mücadele başlayacağız” şeklinde konuştu.

REKLAMLARA SALDIRI
Öte yandan Saadet Partisi’nin reklam tabelalarına saldırılar sürüyor. Kim olduğu tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar, önceki gün bir afişe daha saldırıda bulunarak tahrip etmeye çalıştı.

Editör: Haber Merkezi