Başkan Yüce, “600 metrekarelik alanda yüzen iskelemizi ve oturma alanlarını tamamladık. Nehir kıyısının 400 metrekarelik kısmında daha çalışma yapacağız. Oturma ve yürüyüş alanları ile kamelyaların yanı sıra gezi kayığı ve 4 fiber kayık yer alacak. İnşallah hemşehrilerimiz nehre temas edecek, nehir şehrimizle bütünleşecek” dedi. Yüce, Türkiye’nin en uzun zipline projesinin de bölgede hayata geçirileceğini dile getirdi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Park’ta nehir kıyısında inşa edilen yüzen iskele projesini yerinde inceledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni’den projede gelinen son noktaya ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, ilk etapta 600 metrekarelik kısmın tamamlandığını ifade ederek, kalan kısmı da hızla inşa edeceklerini dile getirdi. Yüce, şehri nehirle buluşturacak çalışmanın sosyal yaşantıya yeni bir alternatif getireceğini de bildirdi.

Nehir kıyısı yaşam alanı olacak
ADASU HES önünde oluşan göleti sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek için harekete geçtiklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Nehri şehrimizin en önemli doğal güzelliklerinden biri. Bu güzelliği hemşehrilerimizin istifadesine sunmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk etapta 600 metrekarelik alanda yüzen iskelemizi ve oturma alanlarını tamamladık. Yaklaşık 400 metrekarelik kıyı kesiminde daha ahşap iskele yapacağız. Nehir kenarında oturma ve yürüyüş alanları, kamelyaların yanı sıra nehirde ise gezi kayığı ve 4 fiber kayık bulunacak. İnşallah hemşehrilerimiz nehre temas edecek, nehir şehrimizle bütünleşecek. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi