Sakarya Haymanalılar Derneği Başkanı Ali İhsan Tarım, “Sakaryamızın gündemini etkileyen HDP milletvekilinin Sakarya’ya yapmış olduğu ticari sebepten dolayı ziyaretinde, annesi ile Kürtçe konuşamadığını ifade etmesi ırkçılığa maruz kaldığını söylemesi Sakaryalı biz Kürtleri derinden üzmüştür. 400 yıllık mazimiz olan Sakarya'da bu zamana kadar Kürdüyle Türküyle Lazıyla Çerkeziyle yekvücut olup hep bir ağızdan ırkçılığı en sert dille ret ettik. Sakarya'da Çanakkale'de Kurtuluş savaşında  cephede ekmeklerimizi bölüştüğümüz  Kardeşlerimiz ile 254 bin  yiğidin kanıyla Şeref bulan gökyüzünde nazlı nazlı dalgalanan şerefli bayrağımız için mücadele göstermiş  bölünemez bütünlüğünü esas aldığımız her karışında tarih olan her köşesinde destan yazılan Cennet vatanımızın parçalanması için mücadele gösterdik, şehitler verdik.
Bugün dağdaki itlerin çakalların sırtlanların siyasi sözcüsü ve siyasi uzantısı olan HDP’nin sözde milletvekilinin ayrıştırıcı ırkçı söylemlerini Sakarya Haymanalılar Derneği olarak şiddetle en sert dilden kınıyor ve sözlerini kendisine iade ediyoruz annesi ile Kürtçe konuşamadığını ifade eden sözde vekile Sakarya haymanalılar derneği olarak bu soruyu sormak istiyorum
Annelerini yavrusundan yavrularını da annesinden ayıran terör örgütü PKK'ya bir kere bile terörist dediniz mi Bir kere bile o teröristlere kaçırılan çocukların dağılan yuvaların Ateş düşen yüreklerin hesabını sordunuz mu bunlara cevap vermenizi istiyorum.

Yapmış olduğunuz bu çirkince ve alçakça açıklamanız tüm Sakarya mızı Ve de Kürt kardeşlerimizi rencide etmiştir.
Milletleri medeniyetleri Her Renkten kişiliği Ensar ve muhacir kardeşliği kucaklayan tüm Sakarya'dan derhal özür dilemeye davet ediyorum. Birleştirmeyip ayrıştıran barıştırmayıp kavga ettiren kaynaştırmayıp bozgunculuk yapan yapınızı da bir an önce terk etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Çünkü bizim içimizde olan birlik ve beraberliği devlete millete vatana bayrağa olan sevdamızı asla yüreğimizden söküp alamayacaksınız Sakarya Haymanalılar Derneği Yönetimi ve tüm üyeleri ile bu sürecin takipçisi olacağız.”

Editör: Haber Merkezi