İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, 2019 yılında bile halen bir çok ilçe ve mahallede belediyenin asli görevi olan kanalizasyon, ulaşım gibi problemlerden bahsediliyorsa, kimse kusura bakmasın Sakarya’daki tüm Belediyeler sınıfta kalmıştır.” Diye konuştu.

BELEDİYELER ASLİ GÖREVLERİNİ YAPMADI
Ferizli’de irtibat bürosunu ziyaret eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, ardından Sinanoğlu’nda vatandaş ile buluştu. Altyapı, ulaşım, doğalgaz gibi sorunların, belediyelerin asli görevleri olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Nasıl ki bir insan her gün yemek yemek zorunda, bu hizmetler de belediyelerin asli görevleri. Sene 2019. Bu seneye kadar hemen hemen her bölgemizde bu sorunlardan bahsediliyorsa, Sakarya Büyükşehir dahil, tüm belediyeler sınıfta kalmış demektir.” Dedi.

FATİH SULTAN MEHMET’İN ŞEHİRCİLİK SÖZLERİ
Uzm. Dr. Cihan Kolip, bundan 550 sene önce Fatih Sultan Mehmet’in şehircilik ile ilgili sözlerine değinerek, “Fatih Sultan Mehmet Han şunu söylemiş. Bir şehirde vazgeçilmez 3 şey var. Hamam, Kütüphane ve kanalizasyon. Hamam insanların vücut kirlerini temizler. Kütüphane, insanların ruhunun kirini temizler. Kanalizasyon da şehrin kirini temizler demiş. Aradan 550 sene geçmiş. Bugün bırakın Ferizli, Sinanoğlu’nu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde bunlar yok” diye konuştu.

BELEDİYELER, ONURLU MİLLETİMİZİ YANLIŞ ANLADI
Esnafın ve vatandaşın büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “esnaflarımızı ziyaret ediyorum. Nasılsınız, işleriniz nasıl diye soruyorum. ‘İyi’ diyorlar. Siftah yaptınız mı diye soruyorum. Başlarını öne eğip, 3-4 gündür siftah yok diyorlar. Bizim insanımız işte böyle gururlu ve onurlu bir millet. Ama bu onurlu duruş Belediye başkanlarımız tarafından hiç anlaşılmadı. Gidip Ankara’ya diyorlar ki; ‘Sakarya’da belediyelere çorap koysak kazanırız’ İşte bu yüzden de hizmet üretmiyorlar. Onun için 31 Mart’ta belediye başkanlarına bir ders vermemiz lazım. Onlara sarı kart göstereceğiz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Ferizli ve diğer ilçeleri kaybedecekler. Cumhurbaşkanı da 31 Mart akşamı çıkacak balkon konuşmasında, nerede hata yaptıklarını sorgulayacak. Türkiye’deki en güvendiği 3-4 ilden biri olan Sakarya’yı neden kaybettiklerini sorgulayınca, hizmet üretilmediğinden dolayı olduğunu görecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi