Saadet Partisi Sakarya İl Yönetimi gerçekleştirdikleri görkemli kongrenin ardından mazbatasını alan yönetim kurulu, ziyaretlerine tüm hızı ile devam ediyor. İlk olarak Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden yönetim ardından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti ile devam etti.
Saadet Partisi İl Yönetimi, Eyüp Yıldırım önderliğinde ziyaretlerine Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem’i makamında ziyaret etti. Son derece samimi ortamda gerçekleşen görüşmede mahallelerin durumu ve Sakarya hakkında istişarelerde bulunuldu. Birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Yönetim kurulu, ardından Demokrat Parti İl Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu. İl Başkanı İsmail Ergül ile görüşen yönetim Sakarya’nın sorunlarını ve ülke gündemini değerlendirdi. Ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini vurgulayan il başkanları, bu zor zamanları ancak birlik ve beraberlik ile çözülebileceğini ifade etti.
Son olarak Tokatlılar Derneği’ni ziyaret eden Saadet Partisi Sakarya İl Yönetim Kurulu, Tokatlılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede birçok konuya değinildi. Başta Sakarya olmak üzere tüm meseleler üzerine görüşüldü. Fikir teatisinde bulunuldu.
Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan İl Başkanı Eyüp Yıldırım; “Kongremizin ardından ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bugün ilk olarak Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ile görüştük. Başkanımız ile çeşitli konularda istişarelerde bulunduk. Gerek muhtarlar gerekse mahalleler ekseninde verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Akabinde Demokrat Parti İl Başkanlığını ziyaret ettik.  İl Başkanı İsmail Ergül ile Sakarya’mızı ve Türkiye gündemini değerlendirdik ve Sakarya’mız için neler yapabileceğimizi konuştuk. Son olarak Sakarya Tokatlılar Derneğini ziyaret ettik. Tokat’ın tüm samimiyeti ve içtenliği ile karşılandık. Başkan Yıldırım Akgül ve yönetim kurulu ile Tokat Sakarya ve gündem ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.
Bütün bu ziyaretlerimizin sonucunda ortak paydamızın Türkiye olduğu,  80 Milyon milletimizin dini, dilli, ırkı, mezhebi fark etmeksizin hep birlikte, birlik olmanın kardeş olmanın gerektiğini. Ülkemizin içeriden ve dışarıdan tüm zorluklar ile baş edebilmesi için hep birlikte tek yumruk olması gerektiğini, görüştüğümüz Parti Başkanları ile STK Başkanları ile yönetimleri ile paylaştık.
Misafirperverliklerinden dolayı Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem’e ve Yönetim Kuruluna Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül’e ve yönetimine, Sakarya Tokatlılar Derneği Başkanı Yıldırım Akgül’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum."