Saadet Partisi, gündemde büyük ses getiren “Esnaf Kongresi” sonrası yeni kongrelere hazırlanıyor. Geçim İttifakı Kampanyanın 2. Kongresi 10.06.2021 Perşembe günü Saat:11:00’de çiftçilerin sorunlarının gündeme getirileceği “Çiftçi Kongresi” olarak gerçekleştirilecektir.

SÖZ SIRASI ÇİFTÇİDE

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin: ”Bu kongre vesilesi ile özellikle pandemi sürecinde daha da yalnız bırakılan, tarlasını ekemez hale getirilen, yasaklardan dolayı ürünleri elinde zayi olan çiftçilerimizin yaşadıkları bu zorlukları gündeme getirebilme imkanı doğacaktır. Tarım hem Sakarya’mızın hem de ülkemizin can damarlarından bir tanesidir. Maalesef ülkemiz diğer alanlarda sıkıntı yaşadığı gibi tarım da sıkıntılar yaşamaktadır. İnsanımız maliyet artışlarından dolayı ekip biçemez hale gelmiştir. Ekse bile zarar etmektedir. Her gün medyada zarar ettiği gerekçesi ile ürünlerini sokağa veya çöplere döken vatandaşlarımızın haberlerine rastlıyoruz. Özellikle yöneticilerimiz insanlarımıza bu sıkıntıların “hiç olmamış” gibi asla davranamaz. Hiç kimse üretirken emek verdiği, alın teri döktüğü ürünleri keyfiyetle sokaklara veya çöplere dökmez.

MAĞDURİYETLER İLK AĞIZDAN DİNLENECEK

“Yaşanan bu sıkıntıları hem vatandaşlarımızın gündemine hem de iktidarın gündemine koymak için 10.06.2021 Perşembe Saat:11:00’de çiftçilerimizin de Zoom üzerinden kongreye dahil olacağı ve mağduriyetlerin ilk ağızdan dinleneceği “Çiftçi Kongresi”ni düzenliyoruz. Genel Merkezimizin organize edeceği bu kongreye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu beyin yanı sıra hem Sakarya’mızdan hem de ülke genelinden çiftçilerimiz katılıp sorunlarını aktarma imkanı bulacaktır. Bizler bu kongre vesilesi ile çiftçimizi üretemez hale getiren politikalara karşı emeğin, hasadın ve çiftçinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm çiftçi kardeşlerimizi; sorunları el ele, hep birlikte çözmek için “Çiftçi Kongresi”ne davet ediyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi