‘ÜRETİCİLER ARIYOR’

CHP Milletvekili Engin Özkoç; “Saat 7’de telefonum çalmaya başlıyor, Sakarya’nın fındık bölgelerinden fındık üreticileri beni arıyor, hepsinin benden istediği şey; ‘Biz bittik, sesimizi duyun’ diyorlar, bununla ilgili biz Ordu’da, Düzce’de Fındık Çalıştayı yaptık. Bununla ilgili Sayın Genel Başkanımızı bizzat Karasu’ya getirdim, Karasu’nun köylerine, Hendek’e, Hendek’in köylerine, Geyve’ye, Geyve’nin köylerine getirdim. Şimdi ben bir milletvekili olarak insanlara buradan seslenmek istiyorum; Sakarya’nın bütün sorunları ile ilgileniyorum, fındığın problemleri ile ilgili Karadeniz Bölgesi’nin bütün milletvekilleri basın toplantısı yaptık, genel başkanı geçen ay Düzce’ye getirdik, Uğurlu Köyünde genel başkanın önüne fındıkları koyduk ve köylüyle buluşturduk, o zaman dahafındık taban fiyatı açıklanmamıştı, genel başkan; ‘Fındık taban fiyatının en az 15 lira olması lazım’ dedi,çünkü maliyeti 10 lira, başka türlü fındık üreticisinin kurtulması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

‘FINDIK OSB’Sİ’

“Efendim diyorlar ki bu fiyatları verirsek Türkiye zarar eder” diyen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Türkiye neden zarar eder? Fındıkla ilgili Ferrero zarar ediyor mu? Geliyor tüm fındık üreticilerinden fındığı aracılarla ucuza kapatıyor, fındık taban fiyatını bu şirket (Ferrero) belirliyor, alıyor fındığı işliyor milyarlarca Dolar kazanıyor. Şimdi devlet olarak biz Organize Sanayi Bölgeleri kuruyoruz, Sakarya’da 35 milyon fındık ağacı var, Karadeniz Bölgesinden daha genç ve daha verimli ağaçlar. 35 milyon fındık ağacı bulunan bir ilin Organize Sanayi Bölgesinde fındık işlemesi ile ilgili kendisine ait özel bir yeri olması gerekir, lisanslı depoculuğun olması gerekir, Fiskobirliği yok ettiler. Lisanslı depoculuğu oluşturup, fındığı çikolatanın hammaddesi haline getirecek üretimini OSB’lerde sağlayacaksın. Çin’de çikolatada fındık kullanılmıyor, dünyada fındık üretiminde birinci olan Türkiye ama Çin pazarında hiç yokuz. Devlet kendi üreticisine sahip çıkmazsa bizim gerimizdeki fındık üreticileri kendi elindeki fındığı değerlendirir” dedi.

‘YÜZÜME TÜKÜRSÜN’

Fındık üreticileri için herşeyi yaptığını söyleyen CHP Milletvekili Özkoç, “Ben Sakarya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 5 soru önergesi verdim, basın toplantısı yaptım, geçen sene Kocaali ve Karasu’nun bütün köylerini dolaştım, bana;‘Gelmedi’ diyen varsa o köye gideceğim benim yüzüme tükürsünler!. Fındıktan mağdur olup, icra altına alınan köylere sahip çıktım, bir tek vekil sahip çıkmıyorken ben sahip çıktım. Fındık üreticileri hiç seslerini çıkarmadan biri bir şey yapsın diye bekliyor, siz kendi içinizde birlik olmazsanız, CHP’den bir milletvekili bunun ötesinde ne yapacaksa onu söyleyin onu yapsın. ‘Köye gelin’ diyorsunuz geliyorum, ‘Basın toplantısı yap’ diyorsunuz yapıyorum, ‘Genel başkan toplantı yapsın’ diyorsunuz yaptırıyorum, ‘Genel başkanı buraya getirin’ diyorsunuz getiriyorum, ‘Soru önergesi ver’ diyorsunuz veriyorum, ‘Televizyonlarda anlat’ diyorsunuz anlatıyorum ama bütün oyların yüzde 70’ini bunu size reva gören siyasi partiye veriyorsunuz ve bize hiçbir destek vermiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ADIM ADIM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Engin Özkoç açıklamalarına şöyle devam etti, “Bize oy vermiyorsanız vermeyin, başka siyasi partiye verin, biz sizin için doğru bir şey yapmıyorsak, biz sizin için zul isek başka bir siyasi partiye oy verin, önemli olan Sakarya’da tarımla ilgilenen insanlarımızın borçsuz şekilde, aç  kalmadan, çocuklarını okutacak şekilde, milletin yüzüne bakacak duruma gelmesi, bizim derdimiz bu. Bunun başka bir yolu varsa bana onu söylesinler onu yapayım. Bu akşamdan itibaren tüm fındık bölgelerini yeniden dolaşmaya başlayacağım, Ferizli’den başlıyorum, Karasu, Söğütlü, Kocaali, Kurudere hepsini yeniden dolaşacağım, neyi anlatacağım? İşte bu söylediklerimi orada da anlatacağım. Adım adım Sakarya’yı tekrar dolaşacağım, taş ocakları ile ilgili, stadın yeri ile ilgili, fındıkla ilgili nasıl feryat ettiysem, nasıl uğraştıysam yeniden uğraşacağım ama vatandaş katkı vermezse bir kişini yapabileceği bir şey yok” 

Editör: Haber Merkezi