CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Özkoç; “Kuzey Marmara Otoyol şantiyesinde yüzlerce işçi, sokağa çıkma yasağı uygulandığı günler dahil, haftanın her günü çift vardiya çalıştırılıyor. Hiçbir denetim, sağlık hizmeti yok. Şantiyeyi durdurun. Yoksa çok acı haberler alacağız.”

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesinde sağlıksız koşullarda çalıştırılan yüzlerce işçinin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Özkoç, önceki gün basın toplantısı ve genel kurulda yaptığı konuşmalarda, Kolin İnşaat’ın Sakarya’daki otoyol şantiyesinde, yüzlerce işçinin sokağa çıkma yasağı olan günler dahil, haftanın her günü sağlıksız koşullarda çift vardiya çalıştırıldıklarını belirterek, “Hiçbir önlem yok, hiçbir denetim yok, hiçbir sağlık hizmeti yok. İşçiler çok ağır koşullarda, üst üste çalıştırılıyor. Şantiyenin bir an önce durdurulması gerekir” dedi.

“TEHLİKE ALTINDALAR”
Özkoç, şöyle devam etti; “Sakarya’daki Kuzey Marmara Otoyol şantiyesi durdurulmazsa, acı haberler gelebilir. Büyük alim olmaya gerek yok; binden fazla işçi iç içe çalışıyor, içi çe yemek yiyor, servislerde taşınıyor. Böyle bir kriz yönetimi olmaz! Şantiyede çalışan, çalışmak zorunda kalan bizim evlatlarımız değil mi. Aileleri, çocukları, büyükleri tehlike altına girmiyor mu! Şantiye bir an önce, vakit geçirmeden durdurulmalı. İşçilerin maaşlarını devlet üstlenmeli ve salgın günlerinde evde kalabilmeleri mümkün hale getirilmeli. İşsizlik Fonu’nda biriken 136 milyar lira, böyle bir süreci idame ettirmeye yeter. Tabii o para birilerine aktarılmadıysa, amacı dışında kullanılmadıysa, yerinde duruyorsa!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi