Adana'da dün partisinin Olağan İl Kongresi'ne katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sabah saatlerinde bir dizi toplantıya katılmak için Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.  Özdağ'ın konvoyu, Hatay'ın girişinde durduruldu.

Jandarma yetkilileri, Hatay Valiliği'nin kararını Ümit Özdağ'a yazılı olarak sundu.

Valiliğin 1 hafta süreyle tüm etkinlikleri iptal etmesi nedeniyle Özdağ ile beraberindekilerin kente girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bu olay Türkiye gündemine bomba gibi düşerken  Sakarya İl Başkanı Aydın Bahar yaşananlara tepki gösterdi. Bahar yaptığı açıklamada; şu ifadeleri kullandı;

''Genel başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın bugün Hatay iline girişi engellendiğinde şimdiye kadar hukuka aykırı olarak ülkemizde bulunan SIĞINMACILAR hakkında söylediklerinde ne denli haklı olduğu ortaya çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinde TBMM parlamenteri olan Zafer Partisi Genel Başkanının, Hatay Valisi talimatı ile Misakı Milli sınırlarımız içinde bulunan bir Türk şehrine girmesi engellenmiştir.

Maalesef son zamanlarda atanmışların seçilmişlere karşı hal ve hareketleri demokrasi anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Hatay ilimizde 700.000 kaçak ve sığınmacıyı görmezden gelerek ses çıkarmayan Hatay valisi, kamu vicdanında onarılamayacak tahribata yol açmıştır. Suriye’den Hatay’a elini kolunu sallayarak girenlere ses çıkartmayanlar, Türkiye Cumhuriyeti devletinde Türk milleti tarafından seçilmiş parlamentere “Dur! Hatay’a giremezsin.” demiştir. Bu durum tarih sayfalarında yer alacak ve Türk milleti bunu asla affetmeyecektir.''

Editör: Haber Merkezi