Deprem anına yönelik hazırlıkların yetersiz olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Oturak, yaşanacak olası şiddetli bir depremin 17 Ağustos sonrasını unutturacağını ifade ederek, depreme hazırlık master planı yapılması çağrısını yineledi.
Açıklamanın tamamı şöyle;
"Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 17 Ağustos depremi merkez üssü Adapazarı olmamasına rağmen, şehrimizi yerle bir etmiş, kimi sokaklarda koca koca binalar toz haline dönerken, kimilerinde binalar temellerinden havaya fırlamıştır.
Gözlerimizle görmesek inanması mümkün olmayan bu enkaz yığınları, bir çok hemşerimize mezar olmuştur. Depremle ilgili çok defa açıklama yapmakla birlikte yine şunu endişe ile ifade etmek isteriz ki; olası bir yüksek şiddetli depremin 17 Ağustos’u unutturması kuvvetle muhtemeldir. 
Bu sebeple şehrin en öncelikli gündeminin deprem anı için hazırlık yapılması olmalıdır. Maalesef yapılan hazırlıkların çoğu deprem sonrası içindir. Bu konuda daha önce kamuoyuyla paylaştığımız depreme hazırlık master planı yapılması teklifimizi yineliyoruz. Bir an evvel harekete geçmez isek, enkaz altından birbirimize seslenmek zorunda kalacağız. 
Master plan teklifimizin özeti şudur;
İlimizde iki üniversite bulunmaktadır. Sakarya üniversitesi master planı ile ilgili hazırlıkta ciddi yarar sağlayabilir.  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ise şehirdeki binaları akademisyenler ve öğrencilerden oluşan bir ekiple test yaparak, olası depremde yapı davranışını tespit edebilir. 
Belediyeler bu işin maliyetini yüklenebilir. Bina bazlı şehrimiz deprem anı risk haritası çıkarılır ve bu harita üzerinden devlet destekli topyekün bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılabilir. 
Enkaz altında kalacağını anlayan ve kendisine devletin elinin uzandığını gören vatandaş bu eli tutacaktır. Bundan daha acil ve milli bir uygulama konusu olamaz.
Allah milletimize bir daha böyle felaket yaşatmasın. Aramızdan ayrılan vatandaşlarımıza rahmet ailelerine baş sağlığı diliyoruz."

Editör: Haber Merkezi