Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf destek paketini değerlendiren Tever, müjde niteliğindeki desteklerin başta esnaf, sanatkâr ve çiftçiler olmak üzere tüm kesimlerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Tever, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başta esnaflar ve çiftçiler olmak üzere açıkladığı yeni destekler sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkârımıza 4 milyar 622 milyon liralık sunulan kaynak insanımızın yüzünü güldürdü. Hükümetimiz, salgının başladığı ilk günden bu yana toplamda 661 milyar liralık bir kaynağı, bu süreçte vatandaşlarımıza aktarmış oldu. Ticari hayatın normalleşmesine ilişkin verilen tüm bu destekler, ekonomik hayatımızda yerini bulacağına inanıyorum.

Kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlerin gündeme gelme ihtimalinin azalması da iş dünyamıza moral veren bir gelişme olmuştur. Esnafımıza ve sanatkârımıza can suyu sağlayacak nitelikte verilen bu samimi ve reel hibe ödemelerini ve Nefes Kredisi'ni de çok değerli buluyor, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz açısından büyük önem taşıyan bu kararın her kesimi memnun ettiğine inanıyorum.

1 Haziran itibariyle başlayacak olan kademeli normalleşme takvimi ve aşı faaliyetlerinde oluşacak hız ile beraber inşallah yeni bir döneme girmiş bulunacağız. Bu hassas dönemde tüm hemşerilerimizin temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmelerini rica ediyoruz. Ay sonuna kadar olan süreçte vaka sayılarının daha da aşağı seviyelere inmesi için hemşerilerimizin kademeli normalleşme döneminin tedbirlerine hassasiyetle uyması çok önemlidir. Unutmamalıyız ki, salgının üstesinden ancak hep birlikte hareket edebilirsek gelebiliriz. Hükümetimiz tarafından hayata geçirilen uygulamalar, belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil biran evvel bu sancılı süreci geride bırakmak için ortaya konmuştur. Ülkemiz bu salgın sürecini herhangi bir ağır bedel ödemeden yönetebiliyorsa bunu hükümetimizin zamanında aldığı başarılı tedbirlere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Allah’ın izniyle bu günleri de hep birlikte geride bırakacağız” ifadelerine değindi.

Editör: Haber Merkezi