İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM Genel kurulunda görüşülen infaz yasasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Dikbayır Covıd-19’a yakalanan ve tedavi görenlere şifa, hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı açıklamasında özetle; “Şunu biliyoruz ki bu günler geçecek. Geçecek ama ardında yorgun bir millet bırakacak. Ama müsterih olun, bunu da atlatacağız.”
“SALGINI GEREKÇE GÖSTERDİLER”
“Türkiye böylesine büyük bir mücadele içindeyken, iktidar ve ortağı, kimlere ne söz verdiyse, yüce Meclisi örtülü af meselesiyle meşgul ediyor. Yangından mal kaçırır gibi salgın hastalığı bahane ederek tam da bu zamanda Meclis Genel Kurulu bu konuya odaklandı. Salgın gerekçesiyle, sağlık gerekçesiyle yeniden masaya sürülen infaz yasasıyla ilgili olarak, İYİ Parti’nin görüşleri kamuoyunun malumudur.”
“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”
“En başından beri altını çizdiğimiz gibi biz; kadına şiddet uygulayanların, çocuk istismarcılarının, uyuşturucu baronlarının, Devletimize baş kaldıran gençliğinin baharında ki evlatlarımıza mermi atan alçak teröristlerin, Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanların affına kesin ve net bir dille ve şiddetle karşıyız. Başından bu yana bu fikrimizi açıkça ilan ettik, hala da kapı gibi arkasındayız.”
NE OLMALI NE OLMAMALI
“Ancak bir dediği bir dediğini tutmayan fikri fakirler, kırmızı çizgilerimizden rahatsız olmuş olacaklar ki, damarları şişinceye ve yüzleri kızarıncaya kadar yalan söylemeye devam ediyorlar. Bakın; Fikrini bu kadar açıkça ifade eden bir siyasi partiyi, terör örgütleriyle ve olmayan ittifaklarla yan yanaymış gibi göstermeye kalkmak, söyleyecek sözleri olmadığının en net ispatıdır. İYİ Parti, ortaya çıkan sağlık şartları bahane edilerek yeniden ısıtılan bu kanun tasarısında hiçbir boşluk bırakılmaması gerektiğini, başta teröristlere, uyuşturucu baronlarına, torbacılara, çocuk istismarcılarına, Ceren’lerin katillerine de yaramaması için enine boyuna konuşulması gerektiğini ısrarla ve net bir dil ile söyledi”
YALAN İDDİASI
“İktidar partisi ve küçük ortağının sözcüleri de bülbül gibi şakıyarak utanmadan-sıkılmadan yalanlar söyleyerek milletimizi cambaza baktırıp kandırmaya çalışıyor. Bir defa tasarının adını Korona Affı koydular. Bu büyük bir yalandır. Bu tasarı küçük ortak tarafından 1.5 yıl önce masaya getirilmişti. O zamanlar Korona mı vardı? Böylesi bir melaneti bile, siyasi kurnazlığa malzeme edecek kadar basit davranıyorlar.”
“DÜRÜST OLUN” DEDİ
“Kamuoyuna önce infaz yasası, sonra da korona affı diye pazarlanan bu yasa, kasıtlı olarak yarattıkları boşluklarla, bir infaz yasası olmaktan çıkıp, torbacı, cani ve ahlaksızların affına dönüşüyor. Milletimiz adına itirazımız bunadır. Suyu bulandırmaya çalışan iktidar ve ortağına önerimiz şudur; Dürüst olun, ve bu işi birbirinizin kucağına atmaktan vazgeçin. Bir gece yarısı, yasağa iki saat kala vatandaşlarımızı sokaklara dökerek, bu sorumsuz ve acemi hatanızı da Valilerimizi suçlayarak hayatıyla oynadığınız milletimizin sinir uçlarıyla da daha fazla oynamayın.”
“YALAN, İHANET, CANİLİK”
“O canileri, o ahlaksızları ve torbacıları yeniden aziz milletimizin arasına sokmayın. Teröristlerle ilgili duruşumuz da gayet açık; Milletin ömrüne bir virüs gibi, bir ur gibi yapışmış alçakların, virüsle olan mücadelesi onların sorunudur, bizim değil. Bizim mücadelemiz aynı zamanda, aziz milletimizin hayatına girmiş bu fikri virüslerledir. Yalan virüsüyledir. Canilik virüsüyledir. İhanet virüsüyledir.”
“KORKMAYIN”
“Yalanlar söyleyeceğinize sayın Genel Başkanımızın 60 gün önceden başlayan uyarılarına kulak verin. Korkmayın sadece işiniz kolaylaşır. Onun devlet tecrübesine kulak verin hem komik hallere düşmezsiniz, hem de yolumuz düzleşir. Korkmayın. Bunları yaparsanız yalnızca İYİ olursunuz. Bu büyük mücadelede, sağlık ordumuza, çalışanlarımıza ve milletimize sabır, güç ve kolaylıklar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi