Yusuf Alemdar referandum tarihine kadar AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı olarak tam kadro sahada olacaklarını ve anayasa değişikliği ile birlikte yeni sitemin ülkemize kazandıracakları hakkında vatandaşları birebir bilgilendireceklerini söyledi. Kamuoyunda anayasa değişikliği maddeleri üzerinden farklı spekülasyonların döndüğünü ve topluma algı operasyonu yapılmak istendiğini dile getiren Yusuf Alemdar, yalan ve yanlış bilgilendirmelerle oluşturulmak istenen bu algının herkes tarafından fark edildiğini ve 16 Nisan’da bir kez daha evet diyerek milletin sandıkta gerekli cevabı vereceğini belirtti.

BUGÜNE KADARKİ EN ÖNEMLİ SEÇİM
Bu seçimin bir milletvekili seçimi olmadığı için kamuoyunda çok önemli değilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, 16 Nisan’da gerçekleştirecek referandumun bugüne kadar ki seçimlerin en önemlisi olduğunu belirtti.

TÜM LİDERLERİN DÜŞÜNCE YAPISINDA BAŞKANLIK VARDI
1960 darbesinden bu yana görev yapan tüm liderlerin düşünce yapısında başkanlık sistemi olduğunu hatırlatan Çelik, “Her seçim sandıkta kazanılır. Sandığa sahip çıkarsak seçimi kazanırız. 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşıp herkese neden Evet demeleri gerektiğini anlatacağız. İstikrarın Evet’te olduğunu söyleyeceğiz. Çift başlılığın kaldırıldığını, cumhurbaşkanının artık bu sistemde yargılanabileceğini anlatacağız.” dedi.
Danışma Meclisi toplantısında teşkilat üyelerine seslenen 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ise kendisinin neden evet diyeceğini ve Türkiye’nin de evet demesi gerektiğini maddeler üzerinden anlattı.
Referandum’da evet oylarının % 60’ların altına düşmemesi gerektiğine vurgu yapan Tunay; “Biz az bir oyla Evet’i çıkartırsak bizim başımıza çorap örmek isteyenler hemen sahneye çıkacaklar. 60’ın 65’in 70’in altına düşmemek lazım. Sanmayın ki 15 Temmuzda birileri tamam bu iş bitti dedi. Sahne önündeydiler şimdi sahne arkasına geçtiler. Bu iş 52, 53 veya 54’le yani az bir farkla geçerse meşruiyet tartışması yaratmak isteyecekler. Ben bir dostunuz olarak söylüyorum. Arada 2 puan 3 puan var buralarda karışıklık çıkarmaya çalışacaklar. Ama  60’la 65’le 70’le geçerse hiç kimse bir şey diyemez.” dedi.

“KOALİSYON İSTEMİYORSAK EVET DİYECEĞİZ”
Hayırcıların Evet’çilere göre daha fazla seslerinin çıktığını ifade eden Faik Tunay, “Biz bağırmayacağız, biz çirkeflik yapmayacağız ama neden evet denmesi gerektiğini mantıklı bir şekilde halka anlatmak zorundayız.” diye konuştu.
1950’den beri çok partili hayatla birlikte Türkiye’nin ekonomik anlamda en çok büyüdüğü zamanların tek parti iktidarları zamanında olduğunu vurgulayan Tunay, “Bu benim düşüncem değil. Rakamlarla, istatistiklerle açıklanmış. Rahmetli Menderes, rahmetli Demirel, rahmetli Özal ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte AK Parti dönemi. Bunu biz söylemiyoruz ekonomik veriler söylüyor. Bir daha koalisyon ve sonucunda ekonomik kaos istemiyorsak evet diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi