Sakarya üzerinden bölücülük yapmaya kalkışan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na bir tepki de milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

Akar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;
Terör örgütünün siyasi maşaları yine boş durmamakta, toplumsal kaos oluşturmak ve iç huzurumuzu bozmak adına zehirli dillerini her fırsatta kullanmaktan çekinmemektedirler.
Bu mahfiller devlet ve millet bütünlüğünüzün perçinlendiği her dönemde fitne üreterek, kutuplaşmayı teşvik ederek ve kul hakkı başta olmak üzere hiç bir hakkı tanımadan vatandaşlarımızı kendi gündemleriyle meşgul ederek hain emellerine ulaşmayı hedeflemektedirler.
Aziz milletimiz yüce dinimiz İslam ile müşerref olmasıyla birlikte batıya doğru yürüyüşüne güçlü bir ahenk katmış, karşılaştığı her topluma adaleti, güvenliği ve insanca yaşama onurunu göstererek kurduğu medeniyet tasavvurunda büyük bir aile olmanın, büyük bir millet olmanın gururunu paylaşabilmiştir.
Birçok sınavdan ve nice çetin mücadelelerden geçerek bugünlere gelebilmiş olan Türk milleti Atalarının mirasını bayraktar olarak burçlara, yüce Allah’ın son dinini ise serdengeçti misali halis gönüllere nakşederek daha da büyümüştür.

Bizim büyüklüğümüz öncelikle Hakk uğrunda kurduğumuz kardeşliğimizden, batıla karşı verdiğimiz mücadelede birlikte eriyip çelikleşmemizden gelmektedir.
Büyüklüğümüzün, kardeşliğimizin ve bir olabilme kararının en güzel örneklerinden biri Sakarya’mız, bu örneğin en somut hali ise Balkanlardan, Kafkaslardan ve Anadolu’nun her bir köşesinden gelip aynı ülkü gereğince, aynı tarih şuuru ve aynı gelecek ümidiyle yaşama iradesini ortaya koyabilmiş Sakaryalı hemşehrilerimizdir.
Bu anlamda Sakarya duruşuyla, bilinçli ve vakur tavrıyla birliğimizin sembol kalelerinden biri olmuş ve maalesef bölücü hainlerin hedefindeki yerini almıştır.
Kendisini milletvekili olarak nitelendiren ancak hiç bir hal ve şartta Türk milletinin vekili olmayı becerememiş, bu hususta niyet dahi gösterememiş olan Ömür Faruk Gergerlioğlu zehirli diliyle biz Sakaryalılara hakaret etmiş, yalan üzerine kurulu hikâyesiyle bizleri zan altında bırakmaya çalışmıştır.
Bu haksız ithamlar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tutmayacaktır. Hainlerin zehri bize işlemeyecek, kardeşliğimiz, millet olma irademiz perçinlenecek ve bu iman etmiş duruş Türk milletinin çelik yumruğu olarak hainlerin inlerini başlarına yıkacaktır."

Editör: Haber Merkezi