GENİŞ TABANLI KOMİSYON

Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş; "18 Ağustos 2020 tarihinde Serdivan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Afet ve Acil Durum Müdahale Planı ve Mobil Afet Uygulaması için başta Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Temennimiz butona basmaya gerektirmeyecek yapı stokunun biran evvel oluşturulması yönünde. Şehirde hasar durumu belli olmayan, deprem yorgunu binaların sağlam ve günün şartlarına uygun yapılara dönüştürülmesi gerekiyor. Dönüşüm sürecinde vatandaşların rızasını almak işin en önemli ayağı. Dönüşümü anlatmak ve vatandaşın kentsel dönüşümün içine dahil etmek için geniş tabanlı bir komisyon oluşturulmasını öneriyoruz. Belediye başkanlarının başkanlığında oluşacak komisyonda görev almaya hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz” dedi.

"SERDİVAN BELEDİYESİ'NDE ÇAĞRIMIZDIR!"

Sözlerine devam eden Karabaş;  "Uygulamanın şu anki hali ile deprem ve diğer afetler gerçekleştikten sonra yapılması gerekenleri, afet sonrası ve öncesinde yapılması gerekenlerle ilgili tedbir eğitimlerini kapsadığı görülmektedir" diyerek hatırlatmada bulunan Sinan Karabaş; "Dikkat çekmek istiyoruz ki; alınması gereken önlemlerin, eğitimlerin felaket yaşandıktan sonra nasıl davranılması gerektiği, nerelerde toplanılması gerektiği, planlaması elbette son derece önemli. Ancak depreme hazır olmak, güvenli yapı stokunu artırmak daha önemli. 1999 ve öncesinde inşa edilen yapıların bina ömrü, hasar durumu net belli olmadığından olası bir felakette yaşanacak acının çok büyük olacağını önce Elazığ şimdi de İzmir depreminde tecrübe ettik.  Talebimiz odur ki; ivedilikle hasar durumu belli olmayan yapılar için harekete geçilmesi. Bina sahipleriyle yapılacak görüşmelerde siyaset üstü davranacak komisyonun hızlıca sahaya inmesini sağlamaları” dedi.

KEŞKE DEMEMEK İÇİN

Karabaş, "Daha önce de belirttiğimiz gibi Serdivan ilçemizde toplumun tüm paydaşlarının bir araya getirilip geniş katılımlı bir komisyon oluşturulması, alınacak kararlarla eylem planlarının bir an önce hayata geçirilmesi yarın 'keşke dememek için' daha önemlidir. İnsanlığın doğasında olan unutma eylemi 21 yıldır olduğu gibi İzmir haberleri gündemden düştüğü zaman tekerrür edecek. Biz 1999’dan bu yana bu şehirde sloganımız haline gelen ' Unutmadık! Unutmayacağız!'  ifadesini artık gerçek kılalım. Hatırlamak için ülkemizin herhangi bir yerinde tekrar deprem olmasını beklemeyelim. Mesela bu aplikasyonu ilçede yaşayan tüm vatandaşların cep telefonlarına yüklemesini sağlayalım.

Serdivan Belediye’sine çağrımızdır. Biz bu konu ile ilgili destek vermeye hazırız. Yarın yaşanacak bir afette ne parti ne inanç ne sen ne ben ayrımı olacak. Yıkılırsak hepimiz yıkılacağız, hepimiz aynı duygularla ağlayacağız. Canımız yanmadan Türkiye’ye önek olacak bir örnek çalışmanın başladığı yer Serdivan olsun" diyerek, uyarılarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi