ZİYARETLER
İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Pamukova’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdüren Uzm. Dr. Cihan Kolip, Rüstemler, Çökekler, Karaköy ve Taşlık Mahallelerinde de vatandaşla buluştu. Vatandaşlar, belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet ederken, Uzm. Dr. Cihan Kolip, seçim sürecinden bugüne kadar Sakarya’yı karış karış dolaştığını, her gittiği yerde aynı şikayetlerle karşılaştığını söyledi.

SAKARYA ÇOK GERİ KALDI
Sakarya’nın diğer şehirlerin çok gerisinde kaldığını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Vatandaşlar hatır gönül ile iktidar partisine mensup Belediye Başkan adaylarını göreve getirdiler. Sonuç, hüsran. Belki bir sonraki seçimde düzelir beklentisi ile bir daha oy verdiler. Bir daha verdiler. Sonuçta 25 yıllık hüsranlarımız birikti ve Sakarya diğer şehirlerin çok gerisinde kaldı. İktidar ve Belediye Başkanları, Sakaryalıların bu güvenlerini kötü kullandılar ve Sakarya’ya yeteri kadar hizmet üretmediler.” Dedi.

HATIR GÖNÜLLE OY VERME SEÇİMİ DEĞİL
Bu seçimlerin artık hatır gönül ile oy verme seçimi olmadığını vurgulayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Artık kimsenin hatırı kalmadı. Hatır gönül karın doyurmuyor. Hatır gönül ile hizmet gelmiyor. İnsanlarımız aç. İşsiz. Umutsuz ve mutsuz. Ekonomik kriz Sakarya’da çok daha fazla yara açtı. Bu seçimin konusu umuttur. Sakarya’nın geleceğini düşünmesidir. Bir 5 yıl daha kaybedip, diğer şehirlerin 10 yıl daha gerisine düşmeme seçimidir.” Diye konuştu.

MUHALEFET BELEDİYESİ OLMAK SAKARYA’NIN AVANTAJINA
“Muhalefet partisi olarak nasıl hizmet üreteceğimizi soran vatandaşlarımıza örnekler veriyoruz” diyen Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Muhalefet belediyesi olmak aslında büyük avantaj. Belediye hizmetlerini daha iyi yapmak zorunda. Çünkü muhalefet belediyesi. İktidar ise yeniden şehir belediyesini almak için o ile daha fazla bütçe ayırmak zorunda. Burada bir hizmet yarışı söz konusu. Şimdi Sakarya geride bıraktığımız dönemde muhalefet partilerinin elinde olsaydı, mesela Doğumevi hastanesi 3 sene önce bitmişti. Mental yorgunluk, kibir, ne yaparsak yapalım kazanıyoruz felsefesi de Sakarya’da sona ermişti.” şeklinde konuştu. 

HÜKÜMETE DE UYARIDA BULUNUN
31 Mart’ta aynı zamanda bu anlayışın da oylanacağını belirten Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Vereceğiniz oyun iki anlamı var. Hükümet adayına oy verirseniz, ‘çok güzel icraatlar yapıyorsunuz. Belediye hizmetlerinden çok memnunuz. 25 senede Sakarya’ya çok iyi hizmetler yaptınız. Diğer şehirlerin çok ilerisine geçtik. Ekonomik kriz falan da yok. Peş peşe gelen zamlardan da memnunuz’ mesajı vermiş olacaksınız. Eğer bizlere oy verirseniz de ‘Değerli Hükümet üyeleri ve belediye başkanları! Sakarya’ya 25 senede hak ettiği hizmetleri yapamadınız. Yaptığınız ekonomik politikalar yüzünden çok kötü duruma düştük. Politikalarınıza çeki düzen verin. Bizleri düşünün.’ Mesajı vermiş olacaksınız. Karar sizin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi