‘OKULLARA YER ARANIYOR’

Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapıldı. Belediye meclis salonundaki meclis toplantısında 1’i ilave toplam 15 madde görüşüldü. Yoklamanın ardından gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Erhan Er, Atatürk ve Sabihahanım İlkokulları’nın yıkılarak yerine otopark yapılması konusunun akıbetini sordu. Er ayrıca hafif raylı sistemi TÜVASAŞ’ın yapabileceğini belirterek, konuyu gündeme getirmek istediğini belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Dişli ise, okul kampusu konusunda uygun yer arayışının sürdüğünü ve henüz mutabakata varılmadığı söyledi.

‘KUL HAKKINA GİRİYORLAR’

MHP’li meclis üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu ise gündem dışı söz aldığı konuşmasında, şehir içinde gelişigüzel yapılan parklara tepki gösterdi. Soruna ortak çözüm bulunmasını isteyen Bektaşoğlu, “Kaldırım yapmışlar ama halkımız araç yolundan gitmek zorunda kalıyor. Üşenmeden fotoğraflarını çektim, bir hanım çocuğuyla, bebek arabasıyla bu kaldırımdan gidebilir mi? Buralardan bir tane yaya geçemez. Toptancılar Sitesinde toptancıdan başka herşey var, katlı pazaryerinde esnaf 9’ar metrekare yer almış, 12-13 metrekare kullanıyor, insan yan yana geçemiyor. Kul hakkına giriyorlar, ben diyorum ki bunlardan alışveriş yapmayın” dedi.

‘CAMİLİ SAKİNLERİ İSTEMİYOR’

Başkan Süleyman Dişli, “Öyle tahmin ediyorum ki bu yapılan konuşma basında yansıyınca karşılığını bulacak. Tekrar ediyorum, bu konuşma faydalı olur” dedi. Konuşmaların ardından gündem maddelerinde yer alan Camili Mahallesi’nin isminin değiştirilerek mevcut isminin yerine ‘15 Temmuz Gaziler Mahallesi’ isminin verilmesi teklifi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna sevk edildi. Camili halkının mahalle isminin değiştirilmesi konusunda itirazı olduğunu dile getiren AK Parti Meclis Üyesi Hakan Candemir ve bazı AK Parti’li Meclis Üyeleri, vatandaşın isim değişikliğini istemediğini belirtirken, bazı meclis üyeleri ise bölgede referandum yapılmasını istedi.

‘HALKIN İSTEĞİNE GÖRE’

Bunun üzerine Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Enine boyuna çalışılsın, bir hazırlık yapılsın, mühim olan kararı halkın istekleri doğrultusunda yapmak” dedi. Konuşmaların ardından söz konusu gündem maddesi Hukuk Komisyonuna havale edilirdi. 1’i ilave 15 maddelik gündem maddelerinin görüşülmesinde Adapazarı İmam Hatip Lisesi binasının orta hasarlı olması nedeniyle yapılacak tadilat konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yetki verilirken, meclis gündem maddelerinin 2017-2021 yılları Stratejik Planı  ve Mali yılı tasarısı konulu maddeleri görüşmek üzere 17 Ekim Pazartesi günü tekrar toplanmasına karar verildi. 

Editör: Haber Merkezi