İlçe Başkanı Oturak, Malazgirt ruhuyla Büyük Taaruz’un önemine dikkat çekti. Oturak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün 26 Ağustos 2020 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü. 949 yıl önce bugün, yalnızca Allah’ın rızasını kazanmak için yola çıkmış, yüce Allah’ın Maide Suresi 54. ayette buyurduğu “kafirlere karşı heybetli, Müslümanlara karşı merhametli, kınayanların kınamasına aldırmadan Allah yolunda mücadele eden, benim onları sevdiğim onlarında beni sevdiği ordularım vardır” tarifine uymak gayretinde olan bir Türk ordusu, tarihte eşi benzeri bulunmayan bir zafer kazanmıştır.
Bu zaferin komutanı Selçuklu hükümdarının gerçek adı Muhammed olup, kendi ordusunun üç katına yakın bir gücün karşısında en ön safta mücadele ederek, yine yüce Allah’ın Kuran’da buyurduğu “nice az bir topluluk, Allah’ın izniyle, çok olan topluluğa galip gelmiştir” müjdesine erişmiş ve savaş sonrası “korkusuz, cesur ve yürekli” anlamına gelen “Alparslan” unvanını almıştır.
Elbette bu zafer tesadüf değildir. Var oluşun sırrına ererek, hak yolunda vazifede olmak bilinci ve bunu yerine getirmek için gerekli fiziksel, ruhsal, askeri ve ekonomik şartları tamamlayarak elde edilen başarıların bütünüdür.
Ecdadımızın karşısındakilere meydanı dar ettiği günlerle övünen bizler, atalarımızın aslında bu dünyanın bizi içine çekmek istediği toz bulutlarını bozguna uğrattığının farkına varmalıyız. 
Sadece yemek, içmek, uyumak ve mülk sahibi olmaktan ibaret;  yaratılışın gayesinden ayrı, şükrün bereketinden yoksun, sorumluluk bilincinden uzak bir topluluğun; dünyanın gidişatını değiştirme ihtimali yoktur.
Malazgirt Zaferi, bu noktalarıyla her bir vatan evladının bilmesi ve layık olması gerekli bir büyük gündür.
Kutlu olsun!
Bugün aynı zamanda Sevr dayatmalarına boyun eğmeyi red eden bir avuç vatanseverin, milletin kaderini yine milletin azim ve kararı ile değiştirdiği tarihi günlerden biridir.
26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taaruz’la Başkumandan Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusu, tarihimize altın harflerle kazılacak bir zaferin ilk adımını atmıştır.
Vatan şairi Mehmet Akif o tarihi günleri şöyle ifade etmiştir: “Allah'ım ne muazzam zaferdi o, ortalık hercümerç oldu; beş altı saat içinde bir başka dünya doğdu. Ve biz mest olduk… Artık benim ne düşünecek, ne yazacak, hatta ne yaşayacak takatim kalmıştı. Bizim dilimiz tutulmuştu, ordu bizzat yazıyordu…”
Vatanın işgal edilmesine yürekleri burkularak şahitlik edenler, bu taaruzla yıldırım gibi düşmanın üzerine saplanarak memleketimizi kurtarmışlardır.
Şunu söylemek isterim ki; o gün Sakarya boylarında verilen “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” emri bizim için geçerliliğini hala korumaktadır.
Allah milletimizi korusun, devletimize zeval vermesin.
Tüm ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi