AK Parti İl Kadın Kolları Genişletilmiş Mahalle Başkanları toplantısıErnaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kadın kolları üyesi yer aldı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Sakarya İl Kadın Kolları olarak nasıl çalıştığımızı herkese göstereceğiz. Çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmayacağız. Bismillah diyerek yola çıkıyoruz. Güçlü Türkiye için, evlatlarımızın geleceği için, özgür bir ülkede yaşamak için, darbe görmemek için evet diyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF YÜKSEK BAŞARI ORANI
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Mahalle başkanı olmak demek, insanlara yakın olmak demektir. Siyasetin en önemli makamlarından bir tanesidir. Sayın Burhan Kuzu sistem değişikliğini her yerde anlatarak, sandığı önümüze getirdi. Aynı zamanda parlamentoda büyük gayret gösteren milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Sandık sonuçlarının yüzde 51 ile yüzde 60 olması arasında çok fark var. Hedefimiz yüksek bir başarı oranı yakalamaktır” diye konuştu.

YİNE BERABERİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Allah’a hamdolsun ki yine beraberiz, yine yollardayız, yine ilçelerdeyiz. Yaklaşık iki ay boyunca sokaklarımızda, mahallelerimizde ve ilçelerimizde hep birlikte olacağız. Seçim süreçlerinde kadın kollarımız hep üzerine düşeni yapmıştır. Bu süreçte de kadın kollarımız gerekeni yapacaktır. Allah çalışmalarınızda kolaylıklar versin” şeklinde konuştu.

YARIM KALAN İŞ
Programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, “1977 yılından beri bu işin arkasından koşuyorum. Bu konuyla ilgili olarak konuşmadığım gün olmadı. Bir şeyi kırk defa söyleyince olur derler fakat benim uğraşım kırk yılı almış oldu. Bu aşamaya 2007 yılında Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki değişiklikle geldik. Bu işin yüzde 50’lik kısmıydı. Şimdiki paketle birlikte bunu tamamlayarak inşallah bir adım daha öne götüreceğiz” şeklinde konuştu.

KOALİSYONLAR KALKACAK
Türkiye’nin hassas ve zor bir jeopolitik konumda bulunduğunu belirten Kuzu, “Gözlerin bu bölgede dört açılması lazım. Bu bölgede gözünü çevirince her şeyini elinden alabilirler. Bütün dünyanın gözü burada. Böyle bir coğrafyada güçlü bir lider ve hükümete sahip olmak gerekiyor. Biz yıllarca koalisyonlardan, koalisyon pazarlıklarından, iki başlılıktan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı çekişmelerinden ve bunların ülkeyi geriye itmesinden çektik. İstikrarlı iktidarlarla yükselen ivmemiz arkasından gelen koalisyon ve darbelerle çakıldı. Biz şimdi beş artı beş olmak üzere Cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz ve bu sistem ile birlikte koalisyonları ebediyen ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi