Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu "Genç Kürsü" programına katılan çoğunluğunu  18-25 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Faruk Koç cevapladı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Geyve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Faruk Koç; “Başkanımız Yusuf Demir’e ve ekibine bugün bizlerle birlikte olduğu için ilçe teşkilatımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Koç, gençlerin ülkenin yönetiminde daha fazla söz sahibi olması gerektiğine dikkati çekerek, "sözü fazla uzatmadan İl Gençlik Kolları Başkanımıza bırakmak istiyorum” dedi.

KÜRSÜ BUNDAN SONRA GENÇLERİNDİR
Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Bugün daha çok sözü siz gençlere bırakacağız. Genelde gençler bir büyük edasıyla, dayatmacı, tepeden inme, söz ve nasihat dinleyici pozisyona sokuluyor. Biz bunu tamamen değiştiriyoruz. Bu kürsü gençlerin kürsüsüdür. Kafanıza takılan bütün sorulara burada cevap bulabileceksiniz.” şeklinde konuştu.

SİSTEM TARTIŞMALARI PEŞİMİZİ BIRAKMADI
Demir; “İnsanların hayatında belirli kritik kavşaklar vardır. Aynı şekilde devletlerinde, ülkelerinde kritik kavşakları vardır. Biz tarihimize baktığımız zaman övünebileceğimiz bir geçmişimiz olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz üzere özellikle Osmanlı’nın yıkılışı ile beraber yeni bir Cumhuriyet sistemi kuruldu ve Türkiye Cumhuriyeti belirli sistem arayışları ile beraber bugün ki süreçlere kadar geldi.Sistem tartışmaları geçmişten günümüze kadar sürekli devam ediyor. Aynı zamanda kafamızda canlandıracak olursak en küçük birimden en büyük birime kadar sürekli bir sistem tartışması içindeyiz.” dedi.

LİDERLER SİSTEM ARAYIŞINDAYDI
Demir; “Geçmiş dönemdeki ülke liderlerimizin de yaşamış olduğu sıkıntılar, yürütme, yasama, yargı ile yaşadığı problemler her zaman sistem tartışmalarının önünü açmıştır. Süleyman Demirel başkanlık sisteminin ülkemiz için daha uygun olduğunu, daha sağlıklı yönetilebileceğini defalarca dile getirmiş ve kendisinin buna niyetlenmiş olmasına rağmen bir türlü fırsat bulamamıştır. Yine Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal parlamenter sistemin ve çift başlılığın ülkeye açtığı yaralardan dert yanmıştır. Yine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Rahmetli Erbakan Hocamız, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, hepsi genel hatlarıyla yaşadıkları sıkıntıları görerek, yaşadıkları problemlere binaen sistem tartışmalarında ülkemiz için başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu söylemişlerdir.” İfadelerini kullandı.

ORTALAMA 1.5 SENEDE BİR HÜKÜMET
Başkan Yusuf Demir; “Biliyorsunuz Amerika yakın zamanda yeni bir başkan seçti. Bu Amerika’nın 45. Başkanıydı. Basit bir hesap yapacak olursak, Amerika 226 yıllık süre içerisinde 45. Başkanını seçmişken, biz ise 1920’li yıllardan bu yana yaklaşık 94 yılda 65. Hükümetimizi kurduk.  Normalde sağlıklı bir sistemde gitmiş olsaydı, örnek veriyorum,  darbeler olmasa, koalisyonlar kurulmasa, hükümetler sağlıklı bir şekilde yönetilse şuanda Başbakanımız Binali Yıldırım’ın 2170 yıllarında görevde olması gerekirken 2017’de görevini 65. hükümetin yöneticisi olarak devam ettiriyor. Ortalama vurduğumuzda 1.5 seneye 1 hükümet düşüyor maalesef” dedi.

Kapanış konuşmasında “Programa katılım sağlayan, soru soran, dinleyici olarak aramızda bulunan tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşan Demir  “Büyük Türkiye’nin Güçlü Gençliği” olarak her bir ferdimiz kendisini çok iyi yetiştirmelidir, bunu asla ihmal etmemeliyiz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi