İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm.Dr. Cihan Kolip, Yenicami ve Atatürk Bulvarı’ndaki esnafı ziyaret ederek destek istedi. Esnaf ile tek tek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Uzm. Dr. Cihan Kolip, en büyük problemlerin esnafın bağkur ve sigorta primleri, elektrik, doğalgaz ve su giderleri olduğunu ifade ederek, “İşler her geçen gün daha da azalırken, maliyetlerin artmasından dolayı bir çok esnafımız kepenk kapatmış. Bir çoğu da zar zor ayakta durmaya çalışıyor. Devletin bekasından bahsedenlere şu sözü hatırlatmak isterim: halkını yaşat ki, devlet de yaşasın” diye konuştu.

“SUYU UCUZLATACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi olarak esnaf ve vatandaşların giderlerini azaltıcı tedbirler alacaklarını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Burada herkesin huzurunda söz vermek istiyorum. ‘Allah’ın suyu para ile mi satılır’ sloganıyla 25 sene önce belediyeyi yönetmeye başlayan anlayış, bugün Sakaryalılara ülkenin en pahalı sularından birini içiriyor. Biz göreve gelir gelmez suyu en az yüzde 40 ucuzlatacağız.” dedi.

“ENERJİ ŞİRKETİ KURACAĞIZ”
Büyüşehir belediyesi bünyesinde kuracakları enerji şirketiyle, güneş tarlaları ve rüzgar santralleri kuracaklarını ifade eden Uzm. Dr. Kolip, “Enerji konusunda, kendi kendine yeten bir şehir olma vizyonumuz var. Yenilenebilir kaynaklardan, güneşten, rüzgardan enerji üretimi yapacağız. Buradan kazanacağımız bedeller ile, sanayi tesislerimize teşvikler, esnaf vatandaşlarımıza ise destekler vereceğiz. Enerji pazarlama firmamız vasıtasıyla Sakaryalılardan elektrikte sayaç okuma bedelleri almayacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi