İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile birlikte, Erenler, Ferizli’de ziyaretlerde bulunduktan sonra, akşam ise Adapazarı Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan’ın proje tanıtım programına katıldı.

KONUŞMA
“Sakarya’nın iyi ve cesur yürekli insanları hepiniz hoş geldiniz.” Diyerek konuşmasına başlayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bize verilen bu görevin kutsallığının, öneminin, ağırlığının farkındayım. Çok sevdiğim mesleğinden vazgeçip bu görevi kabul ederken, amacımız daha fazla insanı kucaklamak, sorunlarına çare olmak, yaralarına merhem olmak, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamaktır.” dedi.

ELEŞTİRİ
Bir şehrin yöneticilerinin iyi işler yapması durumunda, siyasi parti ayrımı yapmaksızın desteklenmesi gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Fakat ne yazık ki kendi siyasi partileri bile bu yöneticileri değiştirme gereği duymuşlardır. Bu şehri 25 yıldır aynı yönetim anlayışı ile yönetiniz. Sakarya’mızın bugün içinde bulunduğu durumu gördüğümüzde, o yüzden Sakarya’mızın en büyük sorunu yönetim anlayışıdır, vizyon eksikliğidir, adaletsizlik ve halkın yöneticilerine güven duymamasıdır diyoruz” şeklinde konuştu.

“ADALETLE YÖNETECEĞİZ”
Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bir memleketin Türk-İslam kenti olup olmadığını önce adaletinden sonra ezan sesinden anlarım diyen Fatih Sultan Mehmet Han, Türklüğün ve İslam’ın en önemli karakterinin adalet olduğunu belirtmiştir. Bize de Sakarya’mızı sevgiyle kaynaştıracağız, adaletle yaşatacağız. Dürüst ve çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız.Misyonumuz şehrimizin en alt kademesindeki halkımıza eğilerek, onların refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseğe çıkartmaktır. ‘Ben biz olduğumuz zaman, ben olurum’ diyebilmektir. Şehrimiz için ne karar alacaksak, halkımızın bütün kesimlerinin desteğini alarak yapacağız. Bizlerin hiçbir gücün ayrıştırmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

VİZYON
“Halkımız ile birlikte sımsıkı kenetlenerek şehri birlikte yöneteceğiz, bütün zenginliklerimizi eşit olarak paylaşacağız.” diyen Uzm. Dr. Cihan Kolip, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim davamız Türk-İslam sancağını dünyaya hakim kılmaktır. Çıktığımız yol, Allah ve Resulü’nün yoludur. Rehberimiz Kur’an-ı Kerim’dir. Vizyonumuz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu inançla, Sakarya’yı eğitim seviyesi en yüksek, insanların refahla ve mutluluk içerisinde yaşadığı bir şehir yapacağımıza inancımız tamdır.”

Editör: Haber Merkezi