İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Erenler’de esnaf ve vatandaş ile bir araya geldi. Uzm. Dr. Cihan Kolip, İYİ Parti Erenler Belediye Başkan adayı Şemsettin Duman ile birlikte sorunları dinledi, Erenler’de yapacakları projeleri anlattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Amacına uygun olarak yapacakları Kentsel Dönüşüm projeleri ile Erenler’in Sakarya’nın en güzel yaşam alanlarına kavuşturacaklarını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Sanayi sitelerimiz ile birlikte konut bölgelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm ile Erenler’in çehresi çok kısa bir süre içerisinde değişecek. Erenler cazibe merkezi olacak.” Dedi.

KÜLTÜR CADDESİ
En fazla heyecanla hazırladıkları projelerden birinin Sakarya Nehri Kenarındaki Kültür Caddesi projesi olduğunu da ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Buraya Sakarya’daki tüm kültür derneklerinin toplanacağı bir cadde yapacağız. Burada alt katlarda yöresel lezzetler ve ürünlerin bulunacağı, üst katlarında misafirhaneler ve lokallerin bulunacağı mekanlar olacak. Amfi tiyatrosunda kültürel etkinlikler, konserler, halk oyunlarının sergilenebileceği, kapalı salonlarında kültürel paylaşımların yapılacağı, cemiyet ve organizasyonların düzenlenebileceği bir bölge olacak. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler, Türkiye’nin kültürel bir özetini yaşayabilecekler. Sakarya’yı kültürel zenginliğiyle bile marka yapacak çok güzel ve heyecan verici bir proje olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi