İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapılan panelde açılış konuşmasını yapan ADD Şube Başkanı Aslıhan Ateş, pek çok yerden salon tahsisi konusunda sorun yaşadıklarını ancak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar’ın kendilerine odanın salonunu tahsis ettiğini belirterek Gürpınar’a teşekkür etti.
Ateş “16 Nisan’da yapılacak olan oylama bir rejim değişikliğidir. Bizleri bölünmeye götürecek olan yolu açacak olan bu tek adam rejimini reddediyoruz. Bölünmeye ve yok olmaya hayır diyoruz. Ülkemiz insanları işsizlikle, açlıkla, eğitim ve sağlık sistemiyle sorunlar yaşarken, özgürlükler hasıraltı edilmişken, terörle yaşamaya ve şehit vermeye neredeyse alıştırılmış bir toplum olmuşken böyle bir referandumun ortaya sürülmesini insanlarımızın düşünmesini istiyoruz.“
Çok yoğun katılımın gözlendiği panelde Ümit Kocasakal’ın konuşması, dinleyenler tarafından zaman zaman coşkulu alkışlarla bölündü. Kocasakal; 15 temmuz sonrası her yere “Egemenlik milletindir“ diye yazıldığını ancak bu cümlenin eksik olduğunu belirterek;  “Bu cümlenin doğrusu ‘Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir’ dedi. Vatandaşlara referandum için çağrı yapan Kocasakal;” genel seçimlerde oyunuzu yine istediğiniz partiye verin ama bu oylama parti seçimi değil! Oyunuzu verin ama size ait olan egemenliği bir tek kişiye devretmeyin.” dedi. Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanacağına dikkat çeken Kocasakal; bütün güçlerin bir kişide toplanması kabul edilemez. Bu kadar yetki bir kişiye bağlanamaz. Tek bayrak evet, tek vatan evet, tek millet evet ama tek adam hayır” dedi.
Panel sonunda şube başkanı Aslıhan Ateş; Katılımcılara teşekkür ederek, Ümit Kocasakal’a günün anısına bir plaket sundu.

Editör: Haber Merkezi