Kılıç, “Esnafımızın daha çok kazandığı bir Adapazarı istiyoruz. Adapazarı’nda Uzunçarşı gibi alanlara hak ettiği değeri vereceğiz. Yatırım Destek Ofisimizle Uzunçarşı’yı AVM’lerle rekabet eder hale getireceğiz” dedi.

UZUNÇARŞI ZİYARETİ
Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç, Uzunçarşı’da esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Kılıç’a CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş ve CHP Adapazarı Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti. Esnaflarla sohbet eden Kılıç, onların sorunlarını dinleyerek projelerinden ve çözüm önerilerinden bahsetti. ‘Yeniden Güçlü Adapazarı’ sloganının Uzunçarşı’yı bire bir tanımladığını söyleyen Kılıç, “Biz ‘Yeniden Güçlü Adapazarı’ derken, şehrimizin yine eski güçlü ve cazibe merkezi olduğu günlere dönmesini arzu ediyoruz. Uzunçarşı buna çok iyi bir örnek. Sakarya’nın bu en eski ticaret merkezine hak ettiği değeri yeniden kazandırmak istiyoruz. Restorasyon çalışmaları ile atılan adımı biz ticaret olarak da devam ettirmek istiyoruz. Esnafımızla ele ele vererek daha çok kazanacak. Daha çok üretecek ve istihdam sağlayacağız” dedi.

YATIRIM DESTEK OFİSİ
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımızın daha çok kazandığı bir Adapazarı istiyoruz. Adapazarı’nda Uzunçarşı gibi alanlara hak ettiği değeri vereceğiz. Bu gibi cazibe merkezlerinin sayısını arttıracağız. Belediye bünyesinde kurmak istediğimiz ofislerimiz var. Bunlar Yatırım Destek Ofisi, Tarım Destek Ofisi ve Dış İlişkiler Ofisi. Örneğin Yatırım Destek Ofisimizin tek işi girişimcilerimize, esnafımıza ve iş adamlarımıza uygulanabilir projeler geliştirmek konusunda destek olmak ve öncülük etmek olacak. Yatırım Destek Ofisimiz Adapazarı genelinde önemli iş birliklerine imza atacağız. Bu ofisimizin önceliklerinden biri Uzunçarşı ve Kapalı Çarşı’yı yeniden cazibe merkezi haline getirmek olacak.”

ESNAF İSTERSE ÇARŞININ ÜSTÜ KAPANIR
Uzunçarşı’nın restorasyon çalışmalarının ardından tarihi çarşının üzerinin kapatılmasını esnafın özellikle talep ettiğini belirten Kılıç, “Esnafımız çarşımızın üstünün kapatılmasını istiyor. Bu talep bizim için önemlidir. Bizim yönetim anlayışımızda esnafımızın görüşleri bizim yol haritamızı belirler. Esnaf kendisi ile ilgili kararları kendisi verir. Biz göreve geldiğimizde Uzunçarşı’ya bir sandık koyarız. Esnafa ‘Üstü kapansın mı’ diye sorarız. Buradan çıkan karar be ise onu yaparız. Bizim yönetim anlayışımız ben yaptım oldu değil, halkın kararlarını hayata geçirmek olacaktır. Uzunçarşı’da da çoğunluğun kararı ne yönde olursa onu uygularız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi