CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis’te gerçekleştirdiği grup konuşmasında, Sakarya’daki sel felaketinde yaşamını yitiren Emirhan Henden ve Sami Özkul’a Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Konuya ilişkin bölge milletvekilllerini de görevlendiren Kılıçdaroğlu, hasar tespitinin bir an önce tamamlanması ve vatandaşların yaralarının sarılması için sürecin sıkı takip edilmesini istedi.

ÖZKOÇ, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, sel felaketindeki hasarın boyutu ve yürütülen çalışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Kocaali, Karasu ve Akyazı başta olmak üzere Sakarya’nın ilçelerindeki hasar tespit çalışmalarının hangi aşamada olduğunu soran Özkoç, ekili/dikili arazisi su altında kalan çiftçilerin, işyeri zarar gören esnafın ve evini su basan vatandaşların yaralarının nasıl sarılacağı ile ilgili bilgi istedi.

Özkoç, can kaybına varan böyle büyük acıların bir daha yaşanmaması için merkezi ve yerel yönetimin üzerine düşenlerin tespiti, eksikliklerin giderilmesi ve altyapı sorunlarıyla ilgili çalışma yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Engin Özkoç, konuya ilişkin Bakan Murat Kurum’a bir yazı da göndererek, her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti ve sürecin hızlandırılmasını talep etti.

Özkoç, basına yaptığı değerlendirmede, selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Sakarya’da her şiddetli yağışta benzer acılara tanık oluyoruz. Can kayıplarımız var. Telafisi mümkün olmayan acılar bunlar… Emirhan Henden’in ve Sami Özkul’un ailelerine başsağlığı diliyorum. Acıların tekrarının olmaması için ders almak ve önlem geliştirmek zorundayız. Sel riski altındaki yerlerin belirlenmesi, risk azaltımı, dere ıslah çalışmaları, köprü ve menfezlerin genişletilmesi, güçlendirilmesi, ne yapılması gerekiyorsa tüm çalışmalar masaya konulmalı ve gerekli adımlar atılmalı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi