Kılıçaslan,“Önümüzdeki günlerden itibaren güçbirliğine dahil olan veya olacak tüm partilerle görüşerek ortak değerlendirmeler yapmaya başlayacağız. Şu anda belirlenmiş bir aday yok. Görüşmeden zaten böyle bir şey de olamaz. Çıkan haberlere itibar edilmemeli.” diye konuştu.

ADAYLARLA İLGİLİ PARTİLER ARASI GÖRÜŞME OLMADI
Kılıçaslan, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda İYİ Parti ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında ve bazı ilçelerde, isimler üzerinde anlaşmaya vardığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kılıçaslan, Sakarya’da da güçbirliği yapılma kararının ardından geçtiğimiz hafta her iki partinin de kendi içinde değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, “Geçen hafta sayın Milletvekilimiz ile yaptığımız ziyaretimizde sadece güçbirliğinin hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. Burada izlenecek yol ile ilgili her iki taraf da samimi duygu ve düşüncelerini iletti. Geride bıraktığımız haftada da partiler kendi içlerinde değerlendirmelerde bulundular” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDEN İTİBAREN GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi ile önümüzdeki günlerden itibaren görüşmelere başlayacaklarını ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı olmak üzere, tüm ilçelerdeki adayların tespiti konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, “Kamuoyunda iki partinin üzerinde anlaştığı bir sürü isim zikrediliyor. Biz oturup daha görüşmedik ki, isimler nasıl kesinleşmiş olsun anlamak mümkün değil. Elbette ki birbirinden değerli isimler var gündemimizde. Çok önemsediğimiz niyetler var. Güçbirliğine güç katacak isimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ama bunları tüm partilerimiz ile görüşmeden, herkesin kabulleneceği, Sakaryalıların her kesiminden büyük teveccüh görecek isimleri belirlememiz ve bunları açıklamamız mümkün değil.” Dedi.

BİRAZ DAHA SABIR
Aday belirlerken kesinlikle hata yapmayacaklarını ve en ince ayrıntılarına kadar çalıştıklarını belirten Kılıçaslan, “Biz bir iddia koyduk. ‘Sakarya’da herkesin destekleyeceği, Sakarya’nın milli takımını oluşturacağız’ dedik. Bunun için kesinlikle acele edip de hata yapmak gibi bir durumumuz olamaz. Hemşehrilerimizin biraz daha sabretmelerini istiyoruz. Bugüne kadar kimse ile görüşmedik. Belirlenen bir isim de yoktur. Dolayısıyla kamuoyundaki haberlere kesinlikle itibar edilmemeli. Çok yakında, Sakarya’nın ve Ülkemizin kötü gidişine dur diyecek, Sakarya’yı yıllarca süründüğü yerden kaldırıp şahlandıracak kadrolarla; milli takım kadromuzla karşılarında olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi