Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan CHP İl Başkanı Keleş, tarıma ilişkin önerileri sıralarken; “Sakarya çiftçisinin ürünlerinin en büyük tüketim merkezlerine pazarlanması konusunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.” dediCumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Ecevit Keleş, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Ecevit Keleş, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı. Keleş mesajında Sakarya’nın tarımdaki önemine işaret ederek önerilerini sıraladı;

ÇİFTÇİYE PAZAR BULMAK
“Tarım alanlarını rant talanından korumak toprak koruma kurulu ve belediyelerin görevleridir. Öncelikli olarak çiftçinin yaşatılması için ürünleri alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı, çiftçi ayakta tutulmalıdır.

Büyükşehir Belediyesinin kurduğu şirketlerle tarımsal üretime girmesi, çiftçiye rakip olması bizce yanlıştır. Zaten yüksek borcu olan büyükşehir belediyesinin yapması gereken planlama desteği vermek ve Sakarya çiftçisine pazar bulmaktır.

MARMARA’NIN GIDA DEPOSU
Büyükşehir şehrin tarım alanlarını planlamalı, sözleşmeli tarımı organize etmeli ürün ekilmeden satış pazarını sağlamalıdır. Çiftçiye modern tarım uygulama desteği verilmeli, tarımsal verimlilikte sürdürülebilir artış hedeflenmelidir. Planlanmış toplu tarım alanlarında modern tarım uygulamalarıyla sağlanacak yüksek verimle Sakarya Marmara’nın gıda deposu olacaktır. Sakarya adına balıkçılığı önemli görüyoruz. Bu alanda mutlaka yapılanmaya gidilmelidir.

“BİZ HAZIRIZ”
Keleş açıklamasının son bölümünde; “Bu önerileri hayata geçirmek için her türlü desteği vermeye hazırız. Rant ve yandaşa kaynak sağlama amacı gütmemek şartıyla Sakarya çiftçisinin ürünlerinin en büyük tüketim merkezleri olan İstanbul, Ankara, İzmir illerine pazarlanması konusunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi