COVİD-19 ile mücadele konusunda yeni önlemler açıklandı. Önlemlerin açıklanmasıyla ilgili eksiklikler dile getirilmeye başlandı. Konuyla ilgili CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yazılı bir açıklama yaparak düşüncelerini dile getirdi. Keleş açıklamasında esnafın sorunlarına çözüm bulunmadığını ve virüsle mücadele konusunda yeterli tedbirlerin alınmadığını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş: “Önlem adı altında alınan kararlar kesinlikle yetersizdir. Bu haliyle ne virüsün yayılmasını engelleyebiliriz ne esnafın derdine derman olabiliriz ne de sağlık sistemini çöküntüden kurtarabiliriz.” diye konuştu.

TEK ÇARE 15 GÜNLÜK KAPANMA

Durumun bu aşamaya geleceğini daha önce dile getirdiklerine dikkat çeken Başkan Keleş, “Eğer şimdi önlemleri ciddi almazsanız, fedakarlıkları şimdi yapmazsanız, bu durumun ekonomiye etkisi çok daha fazla olacak. Şimdi edilecek zararın iki, üç katı bu ülkenin yurttaşlarının sırtına binecek.’ Dile getirdiğimiz konu tam olarak da buydu. Gösterilen turkuaz tablolar, alınan yetersiz önlemler, zaten zor durumda olan esnafımızı şimdi çok daha kötü bir bataklığa sürüklüyor.

Virüsün, esnafa olan etkisi büyüdükçe, hükümet de vergilere faturalara yeni zamlar yaparak buna tuz, biber ekliyor. Tek çare 15 günlük kapanma. Sayın valimize, İl Hıfzısıhha Kurulu’na, Sağlık Bakanlığına ve hükümete açık çağrımızdır. 15-20 gün gerçek karantina sürecini acilen hayata geçirmeliyiz. Ekonomimizi kötü etkileyecek bir adım gibi görünse de, kısa süreli ve kesin önlemler almak, şu anki durumdan daha az zarar verecektir.” dedi.