Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’da partisinin gerçekleştirdiği Gençlik Buluşmasında '' Biz göreve geldiğimizde oy kullanmanın yaşı kaçtı? 30. 30'un altındakiler oy kullanamıyordu. Peki bunu 25'e kim indirdi, 18'e kim indirdi? 25 yaşa indiren biziz. 18 yaşa indiren de biziz.'' ifadelerini kullandı. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerini eleştirdi. 

"AKP DAHA ORTADA BİLE YOKTU"

Cumhurbaşkanının hangi ülkeyi yönettiğinden habersiz olduğunu bir kez daha kanıtlandığını söyleyen Başkan Keleş, “ Günümüzde seçme, oy kullanma yaşı 18’dir ancak bu yaş sınırı Anayasa’ya konulduğunda AKP ortada bile yoktu. 1960 Darbesi’nin ardından Kurucu Meclis tarafından yapılan yasalara göre, seçmen yaşı ise 21 olarak belirlenmişti. 1987’de Anayasada yapılan değişiklikle seçmen yaşı 20’ye indirildi. 1995 seçimleri için yapılan Anayasa değişikliği ile seçmen yaşı 18’e indirildi. Buradan anlaşılıyor ki 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde gençlerden umudunu bulamayan AKP gençleri önem verdiğini göstermek amacıyla yalan beyanlarla ve sözlerle onları etkileyeceğini zannediyor.” dedi. 

GENÇLER YALANLARA İNANMIYOR

Her şeyi biz yaptık hastalığına kapılanların gençleri etkilemeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Keleş, “Ancak şunu bilmiyor ki hedefleri olan, akıllı, sorgulayan gençlerimiz bu yalanlara artık inanmıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya’mızda düzenlediği partimizin grup toplantısında yaptığı konuşmayı paylaşarak kendince dalga geçmek isteyen AKP’nin İl Başkanı Yunus Tever kendi genel başkanının tarihten bir haber olduğunu da sosyal medya hesabından paylaşmasını bekliyorum. Böyle yalan bilgilerle ne AKP’li Cumhurbaşkanı ne de İl Başkanı Yunus Tever gençlerimizi kandıramayacak. Sandıkta ilk darbeyi gençlerden yiyecekler.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi