CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve İl Yönetimiyle birlikte CHP Pamukova İlçe Başkanı Fikret Uysal ve yönetimini ziyaret etti

Ziyaretin ardından CHP İl Başkanı Ecevit Keleş beraberindekiler, Pamukova ilçesinde Şeyhvarmaz ve Mekece Mahallelerini ziyaret ederek bölge halkının sorun ve sıkıntılarını dinledi. Başkan Keleş, ağırlıklı geçim kaynakları olan ayva ve üzüm gelirlerinin yok denecek kadar azaldığına dikkat çeken köy sakinlerine, “Bölgenin kalkınması ve üretimde istikrarın sağlanabilmesi için ayva ve üzüm konusunda fabrika kurulması gerekir. Onu da biz iktidara geldiğimiz ilk iş olarak hayata geçireceğiz. İktidarımızda çiftçiye verilecek mazottan ÖTV alınmayacak, gübre desteği verilecek. Tarım Kredi borçları yeniden yapılandırılacak ve faizler silinecek. İktidarımızda Geyve ve Pamukova bölgesinde işverenlere bedava arsa verilecek ve tarımsal sanayi kurulacak” dedi.

ÇİFTÇİMİZE BEDAVA SU VERECEĞİZ"

Bölgede sulama için önemli olan Ahiler Barajını hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Keleş şunları kaydetti: “Dağdan aşağı akan ve bütün ovayı sulayacak Ahiler Barajını hayata geçeceğiz. Ahiler Barajından çiftçilerimize suyu bedava vereceğiz. Pamukova’da sulama sorununu ortadan kaldıracağız. Pamukova’ya gelmekten ve sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Köylünün tekrar ayağa kalkması için çalışacağız. Sizleri daha sık ziyaret edeceğiz. Sorun ve sıkıntılarınızı gündeme taşıyacağız ve çözümler üreteceğiz. Pamukova ve Geyve Bölgesinde bizimde kesinlikle ve kesinlikle tarımsal fabrikalar kurmamız lazım. Tarımsal Farika ne oluyor, Ayva ile ilgili fabrika kurmamız lazım. Üzümle ilgili fabrika kurmamız lazım. Benim vatandaşım ayvayı satacağım diye gece gündüz onun yanına gidiyor, onu gübreliyor, ona iyi bakıyor, ya da üzümünün yanına gidiyor. Ama hasat zamanı geldiği zaman 2 buçuk liraya üzümü veriyor. 2 buçuk liraya 3 liraya ayvayı veriyor. Maliyeti karşılıyor mu? Karşılamıyor.”

"TARIMSAL SANAYİLER KURULMALI"

Bölgenin kalkınabilmesi için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin el ele vererek çalışması gerektiğini belirten Keleş, sözlerini şöyle noktaladı: “Ne yapmamız lazım; fabrika oluşturmamız lazım. Yani bu bölgede ayvanın yan ürünlerini işleyecek fabrika kurmamız lazım. Bununla ilgili Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri öncülük etmeli. Onlardan ruhsat parası, hatta arazi parası almaması lazım. Bakın bu bölgelerde mera arazileri vardı. Mera arazileri Büyükşehre geçti. Biz, iş adamına “Gel kardeşim. Sana bedava arazi vereyim” Sizin araziniz bunlar, yani Büyükşehir öncesi sizlerin arazileriniz. Bunları veriyorum, ruhsatından da para almıyoruz. Gelin buraya ayva ve üzümün yan ürünleriyle ilgili fabrika kurun demeliyiz. Benim ayvam o zaman 6-7 lira etsin. Bunları bizler yapacağız. Sizleri ne kadar zengin edersek bu ülke o kadar bayrağı dalgalanan bir ülke olur. Sizleri ne kadar evinize, işimizin yanına, çocuklarımızın yüzüne bakma cesareti gösterirsek o zaman İstiklal Marşı daha çok söylenir. O zaman bizim geleneklerimiz ve göreneklerimiz o kadar daha çok yaygınlaşır.”

Editör: Haber Merkezi