İlçe Başkanı Ahmet Uçak; “Göreve talip olduk, hayırlısı ile seçildik, inşallah esnafımızla, muhtarımızla, öğrencimizle, emeklimizle, çalışanımızla, işverenimizle iç içe olacağız, Serdivanlı komşularımızla ortak paydada buluşup sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.

----


Mahalle muhtarları tarafından samimiyetle karşılanan Uçak; “Yerel mecliste hem etkin, hem denetimciyiz, mahallelerimizin sorunlarını, problemlerini, icraat yapmak ile mükellef olanlara tabii ki yaptıracağız. Serdivan’ımız özellikle vurguluyorum, Doğu Marmara bölgesi içinde çok kıymetli bir lokasyondur, potansiyelinin ve yapısının farkındayız, Serdivan’ımıza yakışanı yapmakla da yaptırmakla da görevliyiz” diye konuştu.
Esnaf ziyaretlerinde de bulunan İlçe Başkanı Uçak “Esnafımız ekonomimizin bel kemiğidir, iç ticaretimizin temel hücresidir, Korona gibi salgınlar da afetler de ekonomimizin zor olduğu koşullarda esnaf ölçeğindeki hibelerle, vergi ve prim aflarıyla, kira yardımıyla, gerekirse kamu kesiminin ihtiyaçlarını küçük esnaftan temin etme yoluyla esnafımız ayakta tutulmalı, nefes aldırılmalıdır” dedi.

----


“Görüyoruz ki esnafa sağlanan krediler ödemesi geldiğinde kronikleşmiş bir dizi sorunlar halinde karşımıza çıkacak,  hibe ve yardım böyle mi yapılır?” diye sorarak konuşmasını sürdüren Uçak; “Ekonomi düze çıkmadan, piyasada nakit para dolaşmadan verilen krediler esnafın boynuna kement geçirmek gibidir” dedi.
Uçak, ziyaret raporlarının en kısa zamanda oluşturulacağını, şikayet ve taleplerin ilgili makamlarca yerine getirilmesi için derhal işe koyulacaklarının altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi