İlçeyi adım adım dolaşıp, vatandaşları dinleyen İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek ve STK ziyaretlerine de devam ediyor.

SORUNLARI YERİNDE İNCELEDİLER

Dokumacı, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte son olarak Katlı Pazaryeri Kalkındırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Demir’in ev sahipliği yaptığı ziyarette katlı pazarın fiziksel ve çevresel sorunları konuşuldu. Görüşme sonrası sorunları yerinde incelemek için İYİ Parti heyeti ve Dernek Yönetimi katlı pazara geçtiler.

“KATLI PAZARIN HALİ İÇLER ACISI”

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı: ''öncelikle bizleri ağırlayan Dernek Başkanımız Mehmet Demir’e teşekkür ederiz.

Katlı pazar yeri uzun yıllar önce şehrimizin göbeğinde yapılmış ve yapıldığı dönem itibari ile şehrimizin ilk ve en modern yapılarından biridir. Ancak geldiğimiz noktada içinin ve çevresinin hali içler acısıdır. Şehrimizin sembollerinden olan bu yapı ne orada ekmek mücadelesi veren esnafımıza, ne de oraya gidip alışveriş yapan hemşehrilerimize layık bir durumda değildir. Her ne kadar katlı pazardaki dükkanlar, özel mülk statüsüne geçmiş ise de şehre mal olmuş ve şehrin göbeğindeki bu yapıya, şehrin görüntüsü ve itibarı için, yönetenlerin el atmaları, öncülük yapmaları gereklidir. Öyle ki orada ki mülk sahibi esnaflarımız ekonomik krizle mücadele halinde, gününü kurtarmaya çalışmaktadır'' dedi.

“KÖYLÜ PAZARI SOKAĞA CADDEYE BAĞLANMALI”

Dokumacı: ''Yaptığımız incelemeler ve aldığımız bilgiler ışığında, katlı pazarın çevresi bakımından en büyük sorunlarından birinin, köylü pazarı diye bilinen sokağın, çıkmaz sokak olarak kalması olduğunu tespit ettik. Bu sokağın böyle kalması mal indiren esnafın araçlarının yığılması sonucu saatlerce trafiğin kitli kalmasına, esnafın her gün tartışma yaşamasına ve her şeyden önemlisi hastalık durumunda ambulansın, yangın durumunda itfaiye aracının girmesine engel olmaktadır. Allah korusun her an dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilecek bir durum ortaya çıkabilir. Oysa ki yine aldığımız bilgiler ışığında, imar planlarında köylü pazarı olarak geçen sokakla, bulvardan gelen ana caddeyi birleştirecek yollar olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Ve bu sokak ile caddenin birleşmesinin hemşehrilerimizin birçok sorunu çözeceği ortada iken, açılması gereken bu yolların açılmamasını anlamak mümkün değildir. Bu nedenle katlı pazar esnafı ve bölgedeki hemşehrilerimiz adına samimi olarak, Sayın Işıksu Başkana soruyuz, bu yol niye açılmıyor?'' diye ifade etti.  

Editör: Haber Merkezi