CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır yazılı basın açıklaması yaptı. Isır, “Siyaseti meslek olarak görmek tüm siyasetçileri zan altında bırakıyor. Siyaset yapmak, belediye başkanlığı yapmak hizmet etmek demektir, hizmet için göreve gelenler demek ki karınlarını doyurmak ve maaş almak için bu göreve gelmişler. Siyaseti bir işyeri gibi görmek, insanı farklı düşüncelere sevk ediyor.”
“Siyaset gönül işidir, bir davayı, düşünceyi paylaşmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm üyeleri bu düşünceyle üyemiz olmuş ve gönülden çalışmaktadır. Sakarya’mızda şu an belediye başkanlığı yapan kişilerin, siyaseti iş olarak görmeleri ve bunu ballandıra ballandıra anlatmaları, gazeteler demeçler vermeleri, şu an Sakarya’nın neden bu halde olduğunu, neden birkaç günde binlerce kişinin hastalandığını, neden bir yağmurda yeni göletler oluştuğunu kanıtıdır.”
“Sakarya bugüne kadar birçok ülke çapında siyasetçi yetiştirmiştir fakat hiçbiri bunu iş olarak görmemiş hizmet olarak görmüştür. Taraklı İlçesine gittiğinizde hala merhum Cevat Ayhan’ı yâd ederler, ‘bu yollar onun sayesinde oldu’ derler. Geyve, Taraklı, Pamukova İlçelerinin eski muhtarlarıyla konuştuğunuzda Sayın Ramis Savaş’ı anmadan edemezler. Hendek OSB’ye giderseniz Sayın Nevzat Ercan adını mutlaka duyarsınız. Erenler Değirmendere’de halen Sayın Hayrettin Uysal’ın yaptırdığı köprü kullanılıyor, yurttaşlarımız dualarını hiçbir zaman esirgemiyorlar.”
Siyaset iş değildir, makamlar işyeri değildir. Rahmetli Ünal Ozan’ın belediyecilik anlayışını her sokak başında duyabilirsiniz. Sakaryamız Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerde neler yaptığını bilmektedir. Hiçbir belediye başkanımız makamı işyeri olarak kullanmamıştır, hizmet anlayışla görevlerini yapmışlardır. Önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi yurttaşlarımızın istediği adaylarla alanlarda olacaktır. Hizmet anlayışı ile görevlere geleceklerine inancımız tamdır."

Editör: Haber Merkezi