Ak Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, Sakarya Güvercin Sevdalıları Derneği’ni ziyaret ederek güvercinseverlerle bir araya geldi. Mutlu Işıksu, Adapazarı’na kazandırılması istenen modern bir güvercin pazarı projesi için de destek sözü verdi

Sakarya’da faaliyetleri ile adından söz ettiren Güvercin Sevdalıları Derneği, Ak Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu ve Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş’u konuk etti.

Haftanın üç akşamı toplanarak, güvercin mezatı düzenleyen Sakarya Güvercin Sevdalıları Derneği’nin geçtiğimiz cuma akşamki etkinliğine katılan Mutlu Işıksu ve Metin Kurtuluş, kuşseverlerin heyecanına ortak oldu.

FAALİYETLERLE İLGİLİ BİLGİ ALDI
Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, Sakarya Güvercin Sevdalıları Derneği yöneticisi Murat Birkan’dan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. İlk kez böyle bir etkinliğe katıldığını ve çok etkilendiğini ifade eden Işıksu, “Sakarya’da güvercine olan ilginin bu boyutta olduğuna ilk kez bu akşam burada şahit oluyorum. Hayvanseverlik çok önemli meziyet ve güzel bir uğraşı. Güvercine olan sevdanın ne demek olduğunu bu güzel etkinlikte daha iyi anlamış olduk” dedi.

GÜVERCİN KÖYÜ VE KUŞ PAZARI
Sakarya’da güvercin besleme ve yetiştiriciliğine olan ilginin giderek arttığını belirten dernek yöneticisi Murat Birkan, Başkan adayı Mutlu Işıksu’dan, Sakarya’da kurulması beklenen bir ‘Güvercin Köyü’ ve ‘Kuş Pazarı’ projesine destek istedi. Birkan, güvercinseverlerin aileleri ile birlikte rahatça gezip alış veriş yapabileceği bir güvercin pazarı ihtiyacı olduğunu belirterek, “Sakarya, güvercin yetiştiriciliği konusunda çevre illerin ilgisini çekiyor. Yetiştirilen özellikli güvercinler Sakarya’da olduğu kadar çeşitli illerden de büyük talep görüyor. Sakarya’da güvercin yetiştirme, sergileme, yarışma ve festival gibi etkinlikler için uygun bir yere ihtiyacımız var. Bu talebe cevap verecek projelerimizi hayata geçirmede destek bekliyoruz” diye konuştu.

GÜVERCİNDE SAKARYA’NIN BAŞARISI
Güvercin merakının yalnızca hobi değil, iller arası alış veriş ve dostlukları pekiştiren bir uğraşı olduğunu belirten Murat Birkan, “Sakarya’da binlerce güvercin besleyicisi ve yetiştiricisi var. Her yıl çevre illerde düzenlenen güvercin festivallerine katılıp, yarışmalarda önemli dereceler ve kupalarla dönerek Sakarya’nın adını duyuruyoruz. Bu konuda ilimizi daha ilereye götürecek, diğer illerde güzel örnekleri olan güvercin köyü ve kuş pazarını Adapazarı’na kazandırmak istiyoruz” dedi.

Projeyi beğendiğini ifade eden Başkan adayı Mutlu Işıksı, Adapazarı Belediye Başkanı olduğu takdirde, bu konuda gereken desteği sağlayacağı sözünü verdi. Işıksu, “Projeniz için önereceğiniz yer olursa, uygunluğuna bakılarak bu düzenlemeyi yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Güvercin Sevdalıları Derneği yönetimi ve üyeler, yapılan ziyaret ve güvercinseverlere olan ilgileri için Mutlu Işıksu ve Metin Kurtuluş’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi