‘ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ’
CHP il binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ayça Taşkent, Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Elif Yar, Ferizli Konutları’nda yaşayan depremzedeler, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, “Önümüzdeki referandum için tüm hazırlıklarımız tamamlandı, önümüzdeki hafta sahada bire bir çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR’
İl Başkan Yardımcısı Elif Yar, Sakarya 1’nci İdare Mahkemesi’nin, Ferizli Belediyesi’nin, deprem konutları ile ilgili 22 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı satış ihalesini iptal ettiğini belirterek, “İhalenin iptali için depremzedelerle birlikte hukuk mücadelesi yürüttük, konunun birinci etabı tabi atlatıldı, bu konuda çok sayıda mağdur var. Sakarya 1.İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı, hukukun adalete hizmet ettiğini göstermesi açısından son derece önemlidir” diye konuştu

KESİNLEŞİRSE EMSAL OLUR
Yar, “Müvekkillerime devlet eliyle sunulan hak, yine devlet eliyle alınmak istendi. Ferizli Belediyesi’nin haksız ve hukuksuz satış işlemine karşı adalet arayışımız, satışların iptalini sağladı. Kararın kesinleşmesiyle aynı durumda olan diğer hak sahiplerinin de yararlanabileceği emsal bir karar ortaya çıkacak. Karara itiraz yolu açık olduğu için yargı süreci bütünüyle sona ermedi, sürecin takipçisi olacağız ve tüm hak sahiplerinin faydalanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘VİCDANSIZ UYGULAMAYDI’
Hayırseverler tarafından Ferizli’de yoksul insanlar için yaptırılan konutların, belediyeye gelir sağlamak için satılamayacağını defalarca dile getirdiklerini ve yetkilileri uyardıklarını anlatan Özkoç ise,“Hatırlarsınız, satış sürecinde, uygulamanın, hukuksuz ve vicdansız bir uygulama olduğunu, vazgeçilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bu konutların, hayırseverler tarafından depremzedelerin barınması için yaptırıldığını, amacın belediyeye gelir sağlamak olmadığını anlattık” diye konuştu.

‘ZORBALIK VE BASKI YAPILDI’
“Dedik ki ‘Vazgeçin, bu hukuka da vicdana da sığmaz” diyen Özkoç., “İnsanlarımızı kapı önünde bırakmayın. Gelin konutlar için 10 yıl vadeli, düşük faizli bir satış planı oluşturalım ve içinde oturan insanlarımızın almasını, evlerin yasal sahibi olmalarını sağlayalım’ Uyarılarımız da çözüm önerilerimiz de karşılık bulmadı ve ihale, 22 Temmuz 2015’te gerçekleştirildi. İhaleden sonra da insanların evleri boşaltmaları için her türlü zorbalık ve baskı yapıldı” diye konuştu.

‘MAHKEME: SATAMAZSIN’
“Biz o süreçte konutlarda yaşayan insanlarımızı yalnız bırakmadık” diyen Özkoç, “Her konuda yanlarında yer aldık. Hukuki destek sağladık ve yasal süreci birlikte başlattık. Sakarya 1’nci İdare Mahkemesi’nde açtığımız dava, geçtiğimiz günlerde sonuçlandırıldı. Mahkeme, Ferizli Belediyesi’ne ‘Bu konutlar, deprem mağdurları için yaptırıldı, belediyeye gelir sağlamak için satamazsın’ dedi ve satış ihalesini iptal etti. Ferizli konutlarındaki depremzedelere, haklarını alabilme yolu açıldı” dedi.

‘YÜZDE 75 HAYIR ÇIKAR’
“Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik ve mağduriyet varsa orada olduk, olmaya da devam edeceğiz” diyen Özkoç, “Biz ülkemizi, hangi görüşten olursa olsun insanımızı seviyoruz. Üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizin, insanımızı yarı yolda bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkoç, “AK Parti’nin Sakarya için yüzde 75 referandum hedefi var” sorusuna, “Doğru söylüyorlar, yüzde 75 hayır çıkacak” ifadelerini kullandı.

‘94 YIL ÖNCE BAŞARDIK’
Sakarya’dan yüzde 75 Hayır oyu çıkmasının hayal olmadığını söyleyen CHP Milletvekili Engin Özkoç, “Bundan yıllar önce Türkiye daha katı bir rejimle yönetiliyordu, güzel insanlar el-ele verdi, tek adam rejimine ‘Hayır’ dedi. 94 yıl önce hep birlikte, birçok insanın hayal bile edemediği şeyi gerçekleştirdik, işgalcileri yurdumuzdan atıp Cumhuriyeti kurduk. O zamanlar ‘Bunu gerçekleştiremezsiniz’ diyenler, bıyık altından gülenler vardı ama hep birlikte başardık” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi