DURDURMAYA ÇALIŞTILAR
Polat konula ilgili yaptığı açıklamasında, “Baro Başkanlarının, Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında Ankara'ya başlatmış olduğu yürüyüş maalesef şiddet kullanarak engellenmiştir. Kim, hangi gerekçeyle bu yürüyüşü durdurmaya çalışmaktadır. Adaletin yegâne temsilcileri olan avukatların tamamen hukuki olan bu yürüyüşlerine hukuksuzca el kaldıranlar unutmamalıdır ki adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Hukukun yılmaz neferi olan avukatlar Anayasa'nın 34. maddesinde açıkça düzenlenmiş bir hakkı kullanmasına rağmen, keyfi olarak buna müdahalede bulananlar elbet bir gün hukuk önünde hesap verecektir. Unutulmamalıdır ki avukat susarsa savunma susar, avukatın sesi kesilirse halkın nefesi kesilir.” dedi. 

PANDEMİ SÜRECİ
Av. Emrullah Polat şöyle devam etti: “Ankara'da Baro Başkanlarına bu hukuksuz tutum sergilenirken ilimiz de insanların sağlığı hiçe sayılmaktadır. Bilindiği üzere Çin'den başlayan ve kısa süre içinde tüm dünyayı saran Covid 19 isimli virüs pandemiye dönüşmüştür.  Yaşanan salgın sürecine bağlı olarak, bir süre adliyelerdeki duruşmalara ara verilmesi sebebiyle zaten iş yoğunluğu başlarından aşkın olan mahkemelerde, iş yoğunluğu daha da artmış ve içinden çıkılmaz bir hale girmeye başlamıştır. Bu problemin aşılması amacıyla alınan önlemler yetersiz kaldığı gibi yıllardır Sakarya'mız için verilen yeni adliye sözü bir türlü tutulmadığından, fiziki şartları çok kötü ve yetersiz olan adliyemizde bugünden sonra oluşacak yığılmalar neticesinde başta hakim, savcı, avukat ve adliye personeli olmak üzere hak arayışında olan şehir halkımız bir büyük bir risk altına girmiştir.”

ÖNCE ADALET SARAYLARI YAPILMALI
“İnsanlığın bu virüsle daha ne kadar süre mücadele edeceği belirsizken yıllardır söz verilen ama bir türlü verilen sözün tutulmadığı, şehrimizin ihtiyacı olan müstakil ve fiziki şartları elverişli olan adliyenin bir an önce inşa edilip faaliyete geçirilmesi şarttır. Ancak insanların başta sağlığının hiçe sayıldığı bu süreçte sesimiz Ankara'dan duyulmamakta, halkımızın daha müreffeh ortamda adalet aramasını sağlayacak olan yeni adliye binası bir türlü inşa edilememektedir. Sakarya’mızın ihtiyaçlarına yetecek ölçüde halen bir adalet sarayımızın olmamasına rağmen, nerdeyse küçük bir kasaba büyüklüğünde ikinci bir cezaevi inşaa ediliyor olması gerçekten üzücüdür. Şehrimize ihtiyacı olan adliyeyi kazandırmak boynumuzun borcudur. Unutulmamalıdır ki hastaneye ne kadar ihtiyaç varsa adliyelere de o kadar ihtiyaç vardır.”

ADALETİ ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Polat açıklamalarını şu şekilde tamamladı: "Birileri ne kadar adaletten uzaklaşsa da, bizler asla adaleti aramaktan vazgeçmeyeceğiz, birileri ülkemizi ne kadar kabile devletine çevirmeye çalışsa da biz ülkemizin hukuk devleti olarak kalması için çalışacağız. Hz Ömer adaleti getireceğiz diyenlere sesleniyoruz, Fırat’ın kenarında kurtlar kuzuları parçalıyor, siz nerdesiniz!”

Editör: Haber Merkezi