Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin 2.yılında önemli açıklamalarda bulundu. Görev süresinin iki yılını değerlendirip, hedeflerini anlatan Başkan Babaoğlu modern şehircilik anlayışı ile sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi. Babaoğlu, “Her alanda etkisini gösteren, vizyon projelerle adından söz ettiren gerçek manada dolu dolu 2 yılı geride bıraktık. Şeffaflıktan ve adaletten taviz vermeden, tüm Hendek’i kucaklayarak ortak değerlerimizin ışığında, şehrimizi geleceğe taşıyoruz. Kurumlar arası işbirliği ve Cumhur İttifakı’nın gücüyle hizmet seferberliğimizi, artan enerjimizle taçlandırırken, durmadan yorulmadan yolumuza hızla devam ediyoruz. Yaptıklarımızla Hendek geleceğin en gözde, en marka şehirlerinden biri olacak. Üretken belediyecilik anlayışıyla heyecanımız hiç bitmeyecek, yeni umutlarla yeni hedeflerle, sürekli çalışan ve üreten olacağız. Bizim Hendek’e sözümüz var. Hendek bize biz Hendek’e güveniyoruz. Hendek’in Bizim Turgut’u Hendek’i tüm Hendeklilerle geleceğe taşıyor. Hendek için daha çok çalışmaya, üretmeye ve bu şehri marka şehirler sıralamasında en üst düzeye taşımaya gayretle devam edeceğiz” dedi.

25 PROJE VAADİ

Pandemiye rağmen Hendek’in yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hizmetlerin durmadığını anlatan Başkan Babaoğlu, şöyle devam etti: “Seçim öncesi söz verdiğimiz 25 projeden 11’ini uygulamaya aldık. 14’ü ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Süleyman Seba adını verdiğimiz Spor ve Yaşam Merkezi sözümüzü yerine getirirken, atış poligonu ve futbol akademileri bu tesis içinde yer alacak. Vatandaşımıza gıda ve giysi desteği sağlayan sosyal projeler başlarken, kültür etkinlikleri aralıksız devam etti. Pandemi sonrası daha da fazla etkinlikler olacak. Mezbahaneyi hizmete aldık, restore yöntemiyle mahalle konağı ve sosyal alanlar oluşturmaya başladık. Ulaşım eylem, otopark, her bebek bir fidan ve tarımsal kalkınma projelerini hayata geçirdik. Pazar yeri projemizi Yenimahalle’de başlattık, esnafımızla en uygun zamanda faaliyete başlatacağız. İmar plan ve uygulamalarında adaleti tesis ederken, Çamlıca Göl Yayla projesine Dikmen’i de dahil ederek Valiliğimizle birlikte turizm master planı başlattık. Alparslan Türkeş Park’ında güneş enerji panelleriyle yenilenebilir enerjinin ilk adımlarını attık. Proje alanlarında bunların sayısı artacak. Kadın, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi projemiz, inşası biten HAKOM binamız içinde hizmet verecek. Bilimsel Araştırma Merkezimiz Nitelikli İstihdam Merkezi içinde hizmet verecek. Toplu konut, kentsel dönüşüm, hasta misafirhanesi, macera park, meydan tasarım, kültür sanat merkezi, ulusal eğitim kampüsü ve alt geçit projelerimizin hazırlıkları sürüyor.” 25’i vaat toplamda 40 projenin uygulamada olduğunu anlatan Başkan Babaoğlu, 21 eserin hizmete sunulduğunu söyledi.

GÜÇLÜ HİZMETLERLE GÜÇLÜ YARINLAR

Babaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Her alanda projelerimizle geleceğe odaklanarak, hemşehrilerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Durmadan, yorulmadan Hendek’e hizmete devam edeceğiz. Birileri için değil, Hendek için çalışacağız. Fitneyle yatıp kalkanlara eserlerimizle en güzel cevabı vereceğiz. Menfaatleri için Hendek’e düşmanlık eden sistemli algı çetelerine dün olduğu gibi bugünde prim vermeyeceğiz. Onların derdi bizi boş işlerle meşgul etmek. Bizim boş işlere ayıracak vaktimiz yok. O yüzden fitneciler, algı çeteleri bizim için yok hükmündedir. Hemşehrilerimizin her görüşünü 2 yıldır olduğu gibi ciddiyetle gündeme almayı sürdüreceğiz. Çünkü Bugün dünden daha güzel. Güçlü yarınlar güçlü hizmetlerle taçlanacak, artan hizmetler Hendek'in değerini üst seviyelere taşıyacak.”

Editör: Haber Merkezi