AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı’nın 59. Danışma Meclisi Toplantısı Serdivan Belediyesi konferans salonunda partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasında AK Parti’nin büyük bir misyonu yerine getirdiğini ifade eden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken; “AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. AK Parti bu necip milletin kurmuş olduğu, dünya mazlumlarının umudu, kimsesizlerin hamisi, sessizlerin sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın en büyük sivil toplum hareketidir.” diye konuştu.

MİLLETİN TEVECCÜHÜ
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; ekonomik bahanelere sığınmadıklarını tersine kaynak üretmek için daha çok çalıştıklarını dile getirerek; “Kaynak yok bahanesinin arkasına sığınmak yerine kaynak nasıl üretilir, nasıl kaynak bulunur, nasıl eksikler tamamlanır, standartlar nasıl yükseltilir bunun gayreti içerisinde hareket ediyoruz.” Dedi.
Serdivan’ın her geçen gün geliştiğini dile getiren Başkan Yusuf Alemdar; “Göç alan ve çok hızlı büyüyen bir ilçede, biz de tüm vatandaşlarımıza adil davranmaya çalışıyoruz. Onların eksikliklerini ve sıkıntılarını bir an önce ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.” dedi.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilk günkü heyecanla çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek; “Başarılı olmanın en önemli unsuru heyecandır. Bu da bizde fazlasıyla var. Sadece bizde değil toplumun her kesiminde var. Hemşehrilerimizle bir araya geldiğimizde bu heyecanı görüyoruz, yaşıyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor.” dedi.

İKİ DEĞER ÜZERİNE SİYASET
Kılıç; “Yaptığımız anketlerin sonuçlarında açıkça görülüyor ki Allah’ın izniyle 17 belediyemizin 17’sini de alacağız. AK Parti’de bütün makamlar gelip geçici herkes bunun farkında. Biz AK Parti’de iki değer üzerine siyaset yapıyoruz. Birincisi adalet, ikincisi emanet. Bizden hizmet isteyen, hizmet bekleyen insanlara karşı adaletli davranacağız. Bir de yapmış olduğumuz işin emanet olduğunu bileceğiz. Sonuç ne olursa olsun, ekonomik olarak ne sıkıntı yaşarsak yaşayalım, ortada bir dava var. Ortada tüm Müslümanların gözünün içerisine baktığı bir lider var. Bizler de bu lidere yardımcı olmak için onun sırtından bir gram yük almak için çalışacağız.” dedi.

TÜM BELEDİYELER
Programın kapanış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptı. Yerel seçimler ile ilgili partilileri bilgilendiren ve hedeflerinin tüm belediye başkanlıklarını kazanmak olduğunu vurgulayan Yavuz; “Başkanlarımız ortak görüş paylaştı; ‘Hiçbirimizin belediye başkanı olması kendi başına anlam ifade etmiyor, hiç önemi de yok seçilmişiz seçilmemişiz, aday gösterilmişiz gösterilmemişiz. Yeter ki Sakarya’da 17 sıfır olsun. Bizi de aday yapmasınlar ama biz gece gündüz çalışalım dediler. Bu konuşmanın ardından oturduk ve ortak bir metin imzaladık. Bu gerçekten son derece anlamlı bir hareket.”

ÖNEMLİ OLAN DAVA
Yavuz; “Bugünlerde dava daha önemli. Cumhurbaşkanımız daha da önemli. O zaman her oy çok önemli ve çok anlamlı. İnşallah Sakarya’da 17 sıfır yapacağız ve rekor oyla da Serdivan’da belediye başkanımızı seçeceğiz. Serdivan’dan alınmış her bir oy büyük ustamıza verilmiş destek demek, her belediyeyi kazanmak demek, oyunları bozmak demek.” diye konuştu.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ
Aday adaylık süreci ile ilgili de konuşan Ali İhsan Yavuz; “Aday adaylığı süreci başladı, başlamak üzere. Belli ki belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için birçok başvuru olacak. Çok sayıda başvuru olmasının hiçbir sakıncası yok. Genel merkezin seçenek şansı artsın. Hatta şu modda olun. Ben seçenek şansını arttırmak için çıkıyorum ortaya. Ama bir başka kardeşimizi yaparlarsa daha da motive olup ben zaten motiveyim deyin tek tek. Bu bakış açısı bize çok şey kazandıracak.”

KATILANLAR
Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, AK Parti Serdivan İlçe Eski Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcilerinin yanı sıra teşkilatın tüm kademelerinden çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi