‘EN GÜZEL TABLOLARDAN BİRİ’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Adapazarı'nda Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kadınlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Konuşma hayatımda gördüğüm en güzel tablolardan biri Sakarya’da gerçekleşiyor. İl Başkanımızın da kadın olduğu Sakarya’dayız.” dedi.

‘ANNELERİMİZ HAYIRI ÖĞRETTİ’
“Annelerimiz bize yanlış bir şey yaptığımızda hayır demeyi öğrettiler” diyen Kılıçdaroğlu, “Elimizi sobaya götürdüğümüzde elimize hafif bir şekilde vurarak ‘Hayır bir daha yapma’ diye yanlış bir şey yaptığımızda yine ‘Hayır’ demeyi öğrettiler, bizim geleceğimiz için, bizi tehlikelerden korumak için” ifadelerini kullandı.

‘KADININ SEZGİSİ DAHA GÜÇLÜ’
“Annelerimiz değerlidir, yeri geldi çalıştılar. Saçını süpürge etme deyimi annelerimizin deyimidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer anneler siyasete daha fazla ilgi gösterirlerse o zaman Türkiye daha başarılı olacak. Çünkü kadının sezgisi ve gücü, erkekte yok. Kadın riski ve tehlikeyi daha önceden görebiliyor, hissedebiliyor” dedi.

‘FATURAYI MİLLET ÖDEYECEK’
“Bir ülkenin geleceğini belirleyen temel aktör kadınlardır. Bu kadar değerlidir kadınlarımız” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir kişiye yetkiyi vereceğiz, o kişi her şeyi en iyi bilen kişi olacak diyorlar. Ya hata yaparsa, faturayı hep beraber biz ödeyeceğiz. O nedenle sevgili anneler; sandığa giderken, oyunuzu kullanırken düşünün” diye konuştu.

‘BAYRAĞI, VATANI DÜŞÜNÜN’
“Elinizi vicdanınıza koyun, kendinizi düşünün, çocuklarınızı, ailelerinizi, bayrağınızı, vatanınızı düşünün, bu Cumhuriyet sıradan bir Cumhuriyet değil” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz Cumhuriyetimizi acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Nasıl olur da Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen yetkiler, şimdi bir kişiye verilmeye çalışılır” dedi.

‘BU DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ YOK’
Yapılmak istenen anayasa değişikliğini freni olmayan otobüse benzeten Kılıçdaroğlu, “Nereye gideceğini bilmediğiniz bir arabaya çocuklarınızı bindirir misiniz? Anayasa değişikliği ile de nereye gideceğimiz belli değil. Freni olmayan bir otobüse biner misiniz? Bu yapılan değişikliğin de freni yok. Çünkü bir kişi her şeyde yetkili” diye konuştu.

‘HAYIR OYU KULLANACAKLAR’
Kılıçdaroğlu, “Bir kişi, her şeye yetkiliyse Türkiye bir felakete doğru yelken açmış durumdadır. Emin olun ‘Evet’ diyenlerin çoğu sandığa gidip ‘Hayır’ oyunu kullanacak, ben bunu da gayet iyi biliyorum. Hayırımız hayırlı olsun. Evetin vebali çok ağırdır, Türkiye’yi çocuklarımızı sonu belirsiz bir alana itmiş olacağız” diye konuştu.

20 YAŞINDA EMEKLİLİK
“Sevgili anneler, Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, 18 yaşındaki çocuğunuza milletvekili kapılarını açacaklar mı?” diyen Kılıçdaroğlu, “Hem 18 yaşında milletvekili olacak, 2 yıl içinde emekli olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak, Sakaryalı döner ustasının çocuğu mu olacak milletvekili? Mümkün mü? Mümkün değil” dedi.

‘SEN GÖNDER O ZAMAN ORAYA’
“Kimin çocukları 18 yaşında milletvekili olacak? Ankara'daki beylerin çocukları olacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Annelerin çocukları da eksi 35 derecede askere, El Bab'a gidecek. Size diyecektirler ki, 'Ne kadar güzel bir şey, sizin çocuğunuz şehit oldu.' Sen gönder çocuğunu oraya, o da şehit olsun. Madem bu kadar övüyorsun, sen de gönder” dedi.

‘SEÇİM BARAJINI KALDIRIN’
Kılıçdaroğlu, “450 milletvekili neyinize yetmedi, 550'ye çıkardınız, şimdi 600'e çıkarıyorsunuz. Niçin? Bana bir Allah'ın kulu çıkıp şunu söylesin; 'Biz 600 milletvekilini şunun için yapıyoruz.' Yok öyle bir şey, milli irade temsil edilsin. Milli irade parlamentoda gerçek anlamda temsil edilecekse yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım” dedi.

‘SADRAZAM VAR OSMANLI’DA’
“Hem hakim hem kaymakam hem vali hem bakan hem cumhurbaşkanı hem de partinin genel başkanı olacak. Bütün yetki bir kişiye verilemez” diyen Kılıçdaroğlu, “Tarihte de verilmemiştir. Osmanlı'da da verilmemiştir. En azından sadrazam var orada Başbakan pozisyonunda. Vezirler var, bakan pozisyonunda” diye konuştu.

‘ANNELER ENDİŞELİ, KAYGILI’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şu anda Türkiye'de anneler endişeli, huzursuz, kaygı içinde. O nedenle bütün annelerin güldüğü Türkiye'yi özlüyoruz, çocuklarını huzur içinde okula gönderdiği bir Türkiye istiyoruz. Bütün annelerin çocuklarına iş bulduğu bir Türkiye istiyoruz, birinci ayağı buna 'Hayır' demekten başlıyor” diye konuştu.

HAYIR ÇIKARSA HEPSİ YERİNDE
Türkiye'ye demokrasi getireceklerini, ülkede güçlü ekonomi ve huzur olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Şunu söylüyorlar, efendim 'Hayır çıkarsa kaos olur, toplum gerilir, kavga olur.' Sakın bunlara inanmayın. Neden? Gayet açık. ‘Hayır’ çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı zaten yerinde, Sayın Binali Yıldırım Başbakan olarak yerinde” dedi.

TBMM ÇALIŞMAYA DEVAM EDER
Referandumdan ‘Hayır’ çıkması durumunda TBMM’nin çalışmaya devam edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Herhangi bir sorun yok. Biz Parlamento'da çalışacağız, düşüncelerimizi ifade edeceğiz, memlekete bir şey olmayacak. Neden kaos olsun? Hangi gerekçeyle kaos ama 'Evet' çıkarsa sonu belli olmayan bir yola sürüklenmiş olacak Türkiye” dedi.

‘YARDIMCI SAYISI BİLİNMİYOR’
Kılıçdaroğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanının kaç yardımcısının olacağının ve niteliğinin bilinmediğini iddia ederek, “Emin olun ben de bilmiyorum çünkü başkanın keyfine bağlı, herkesi yapabilir. Peki böyle bir düzen hakça, adil bir düzen midir?” dedi. Kılıçdaroğlu spor salonundaki programın ardından kadınlarla birlikte Kent Meydanına yürüdü.

‘BİNLERCE PARTİLİ YÜRÜDÜ’
Çevredeki vatandaşların ilgisi altında Çark Caddesi’nde korteje katılan Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamladı. Sonrasında Adapazarı Kent Meydanında toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, kendilerinin kavgadan, ayrışmadan yana olmadıklarını ve olmayacaklarını vurguladı. 

Editör: Haber Merkezi