İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan; “Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı ile 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan 115 milletvekili tarafından, egemenliğimizin saraydan alınıp kayıtsız ve şartsız millete tevdi edildiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşımızı yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümünde büyük gurur ve heyecan yaşıyoruz. 
Ülkemizin geleceği çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde bütün Türk ve dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasının, adalete güvenin yeniden tesis edildiği, milletin kendini yönetenlere hesap sorabildiği, yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirini açık ve şeffaf bir şekilde denetleyebildiği yegâne sistem olan İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme bağlı olduğunu hatırlatıyoruz. 
100 yıl önce olağanüstü yetkilere sahip bu meclisin aldığı kararlar neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatansever evlatları olarak, kahraman ecdadımızı bir kez daha,saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Türk yurdunu aynı Milli Mücadele ruhu ile korumaya devam edeceğimize söz veriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi