Özkoç, “Artık İstanbul olayını kapatıp, İstanbul seçimini geride bırakıp, yolumuza devam etmeliyiz. Artık bu iş bitmeli, Türkiye kendi gerçek gündemine, ekonomiye dönmeli" dedi.

Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin sona erdiğini, belediye başkanlarının mazbatalarını aldığını, görevlerinin başına geçtiğini, millete hizmet etmek istediğini söyledi.  Türkiye’nin gerginlikten çıkmaya, normalleşmeye ve gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini ifade eden Özkoç, belirsizliği büyüten ve gerilim yaratan seçim atmosferinden çıkılması gerektiğini vurguladı. 

KATKIYA HAZIRIZ
Özkoç, şunları söyledi: “İstanbul seçimi konusunu kapatıp yolumuza devam etmeliyiz. Artık bu iş bitmeli, Türkiye kendi gerçek gündemine; ekonomiye dönmeli. Millet, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'li Ekrem İmamoğlu kazanmıştır' demiş, YSK oy oranlarını açıklayarak bunu ispat etmiş, mazbatasını vererek görevine davet etmiştir. Bundan sonra yapılacaklar; ekonomiyi daha gerecek, toplumu karşı karşıya getirecek, ayrıştıracak, ne ekonomiye ne ülkeye yararı olacak girişimlerdir. Halkımız aç, 8.5 milyon işsiz var. Gençler iş bulamıyor. Üniversiteyi bitirmişler ama iş bulamıyorlar. Türkiye’nin bu tabloyu daha fazla taşıması mümkün değil. Biz CHP olarak bir Ekonomi Masası kurduk ve çözüm önerilerimizi hazırladık. Ekonominin toparlanması için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Öncelikle hukuk ve demokrasiye dönülerek güven ortamı oluşturulmalı. Şeffaflık sağlanmalı, kamuda liyakate önem verilmeli. Üretime dönük teşvikler devreye sokulmalı, sanayicimize, çiftçimize yabancılarla rekabet edebilme imkanı yaratılmalı. Bunlar için de öncelikle belirsizlik ortamı sonlandırılmalıdır. Aksi halde milletimizin ödeyeceği fatura çok daha büyüyecektir”.  

Editör: Haber Merkezi