Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi dün bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu il kongresine video konferans yöntemiyle katıldı.
AHMET DAVUTOĞLU
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünü anımsatan Davutoğlu, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlara rahmet diliyor ve milletimizin bir daha kendi topraklarında yeni bir zafer yazmaması duasıyla ama her daim zafere hazır olması niyazıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.
DOKU ZEDELENMESİ
Davutoğlu, özel günlerde olduklarına işaret ederek, "Malazgirt Zaferi vatanın, 10 Muharrem adaletin ve 30 Ağustos istiklalin müjdesidir. Bunu en iyi anlayacak şehir Sakarya'dır." dedi. Doku zedelenmesi nedeniyle Sakarya'ya gelemediğini aktaran Davutoğlu, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 
SEÇİM 
İlk il kongresinde iki başkan adayı çıktı. Başkan adayı Özcan Kam 87 oy alırken, mevcut başkan Ender Serbes 101 oy alarak yeniden başkan seçildi. Kongreye, partinin kurucular kurulu üyeleri, genel başkan yardımcılarının yanı sıra bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi