Gelecek Partisi Sakarya Araştırma, Geliştirme ve Bilişimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Yemişçi, şu anda Türkiye de yaklaşık 1, 5 milyon öğrencinin evinde tablet, bilgisayar ya da internet erişimi olmadığı için eğitim alamadığını belirterek, “ İktidarın böyle bir tablo karşısında kendisini başarılı bulması çok garip bir durum.” dedi.

EĞİTİM BU ÖĞRERNCİLERİN HAKKI DEĞİL Mİ ?

Yemişçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 8 milyon öğrenciden 6,5 milyonunun online yada uzaktan erişim ile eğitim gördüğü açıklamasını hatırlatarak, “Bakanlık, uzaktan eğitim alamayan 1 buçuk milyon öğrencinin olduğunu ve bunun da bir başarı olduğunu ifade etmektedir. Eğitim alamayan öğrenciler; genel de tablet, bilgisayar gibi online eğitim için kullanılacak olan cihazları alamayacak durumda olanlar veya ilçelerde ve uzak köylerde olupta internet bağlantısın olmadığı bölgelerdeki öğrencilerdir. Peki ya eğitim alamayan bu öğrencilerin kayıpları ne olacak. Onların da eğitim almak hakları değil mi?” diye konuştu.

ÇÖZÜM SUNDUK, İKTİDAR DEĞERLENDİRMELİ

1,5 milyon öğrencinin az olmadığını dile getiren Yemişçi, bırakın 1,5 milyonu, bir öğrencinin bile eğitim alamamasının üzücü olduğunu kaydetti. İktidarın bu öğrencilerin sorununa çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizen Yemişçi, açıklamasını şöyle sürdürdü: Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında bu konuya değinerek çözüm önerileri sunmuştur. Buna göre; Ülkedeki eğitim konusunda risk raporunun oluşturularak hiç vaka görülmemiş yada vaka bulunmayan bölgelerde yüz yüze eğitimin açılması gerektiğini belirtmiştir. Gerekli alt yapının sağlanması durumunda internet erişiminin bulunmadığı bölgelerde, devletin kontrolünde olan Türksat uydusu üzerinden internet erişimi sağlanabileceğini dile getirmiştir. Bu şekilde her bir bölgenin merkezi bir yerine erişim sağlanıp buradaki öğrenciler için uzaktan eğitim şartları oluşturulabilir. Bu konuda birçok öneri olmasına rağmen iktidar bu konuda hala çözüm üretmedi. “

SAVAŞ YILLARINDA BİLE EĞİTİM SÜRDÜ

Yemişçi, savaş yıllarında bile Türkiye’de eğitime ara verilmediğini dile getirerek, eğer kaynak sıkıntısı varsa, acil olmayan yatırımlar ertelenerek eğitime kaynak aktarılması gerektiğini kaydetti. Yemişçi “Eğitim almak her bir öğrencinin hakkıdır. Unutmayalım ki bu ülke savaş yıllarında dahi eğitime ara vermemiştir. Bu bakımdan ivedilikle bu 1,5 milyon öğrencinin eğitim sorunu acilen çözülmelidir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi