Sosyal Güvenlik Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası mağdur olan ve yaş dolayısıyla emekli olamayan vatandaşların oluşturduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Bolu-Düzce-Sakarya Yönetimi Demokrat Parti il başkanlığına ziyaret etti.

DP il Başkanı İsmail Ergül ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan ziyarette EYT Sakarya İl Başkan Yardımcısı Selim Maciner ve ilçe temsilcileri hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren DP il Başkanı İsmail Ergül “Biz parti olarak her zaman EYT’lilerin haklı mücadelesinde yanlarındayız. Bizim işimiz vatandaşımızın içinde bulunduğu problemleri dile getirmek ve çözmektir. Sizin konunuz o yüzden bizi yakından ilgilendiriyor. Sadece emeklilik konusu değil esas Sosyal Güvenlik Kanunu ile ilgili bir yanlışlık var ortada ve bu yanlışın vatandaş lehine çözülmesi lazım. Parti ve yönetim olarak her zaman yanınızdayız bu mücadelede sizi yalnız bırakmayacağız. Her zaman destekçiniz olacağız. Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve Ordu milletvekilimiz Cemal Enginyurt, devamlı EYT’nin sorunlarını meclise taşıdılar ve taşımaya da devam ediyorlar.” dedi.

EYT Sakarya İl Başkan Yardımcısı Selim Maciner ise son zamanlarda yaşanan gelişmelerden ve mağduriyetten bahsederek, “Bugünden geleceğe dair kaygılar yaşıyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak 4447 sayılı yasanın hukuksuz bir şekilde uygulanması sonucunda anayasal hakkımız olan emeklilik haklarımızdan mahrum bırakıldık. Biz muhalefetin çok daha fazla destek vermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi