Akyazı ilçesindeki Topaağaç Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Maliye Bakanı Ağbal, oylanacak yeni sistemin halkın anayasası olduğunu söyledi. Ağbal, 1980'de milletin önünü kapatacak şekilde darbe yapıldığını, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin ekonomik olarak çökertildiğini, banka, kasa ve bütçenin boşaltıldığını, 2000'lerde ülkenin israfa sürüklendiğini hatırlatarak, "Bu millet hep sabretti. Ülkenin batırıldığı, çökertildiği bir dönemde AK Parti Türkiye'nin önünü açacak şekilde iktidara geldi." diye konuştu.

15 TEMMUZ

AK Parti'nin önünün kapatılmaya çalışıldığını, parti kapatma davası, Gezi Parkı ve 17-25 Aralık gibi olayların yaşandığını dile getiren Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti arkasına alarak ayakta durduğunu kaydetti.  15 Temmuz gecesinde en büyük ihanetin yaşandığını aktaran Ağbal, "16 Nisan'da sandığa gittiğinizde hatırlayacağınız tek bir şey var; 15 Temmuz gecesinde bu millete yapılmaya çalışılanları, onları hatırlayacağız. Bu milletin tankı, topu ve silahıyla ateş açtılar, milletimizin canına kastettiler. Sakarya, o gece o alçaklara karşı, ilk andan itibaren kahramanlık destanı yazdı." ifadelerini kullandı.

DAHA MÜREFFEH TÜRKİYE

Bakan Ağbal, halk oylamasında sandıklarda "evet" diyeceklerini söyleyerek, şöyle devam etti: "İnşallah Türkiye'nin önünü açacak, gençlerimize, çocuklarımıza çok daha müreffeh bir Türkiye'yi sağlayacak önemli bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Bu anayasa değişikliği, vesayet odaklarını, asla geri dönülemeyecek şekilde tarihin çöplüğüne atıyor. Artık seçim bittikten sonra 'millet sözünü söyledi ama asıl sözü biz söyleriz' diyen bütün güç odakları, oyunlarını oynayamayacaklar. 16 Nisan'da vereceğiniz oylarla, yani diyeceğiniz 'evet'lerle bütün vesayet makamlarını inşallah sandığa gömeceğiz."

“EVET DİYECEĞİZ”

Güçlü ve büyük Türkiye istediklerini, terör odaklarına karşı Türkiye'yi çok daha güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti: "Allah, şehit olan kardeşlerimizin mekanını cennet eylesin, gazilerimize hayırlı ömürler versin. Terör odakları 'hayır' diyor. 16 Nisan'dan sonra terör odakları bir daha başlarını kaldıramayacak şekilde Türkiye'nin karşısında yok olacaklar. Geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi, büyümesi, alçakların bir daha başını kaldıramaması için sandıkta 'evet' diyeceğiz."  
Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Akyazı İlçe Başkanlığı ile şehit ailelerini de ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi