Gelecek Partisi Ar-Ge ve Bilişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Yemişçi esnafın adeta kan ağladığını belirterek, “Esnafa acilen hibe kredi verilmeli. Yoksa toplumda geri dönülmez yaralar açılacak.” dedi. 

Yemişçi yazılı açıklamasında, ekonomik ve psikolojik olarak esnafların çok zor durumda olduğunu ifade etti. Hem ekonomik kriz, hem de koronavirüs pandemisi sebebiyle yapılan kısıtlamaların esnafı bitirdiğini vurgulayan Yemişçi, “Salgın sebebiyle alınan önlemler en çok restoran, lokanta, pastane, kahvehane ve kafeteryaları vurdu. Lokanta, restoran ve pastanelerin de paket servis ve gel al hizmeti de kurtarmıyor. Bu esnaflar adeta kan ağlıyor.” diye konuştu. 

----


DURUM VAHİM BOYUTTA 
Esnafların yanı sıra diğer kesimlerinde çok büyük bir kısmının ekonomik kriz sebebiyle alım gücünün azaldığının altını çizen Yemişçi, “Lokantalar, restoranlar açıkken bile önceki müşterileri bulamıyorlar. Halkın alım gücünün düşmesi de esnafa olumsuz yansıyor. Kısaca hem birinci ve ikinci dalga salgın, hem ekonomik kriz esnafı bitirdi. Artık esnaf evine ekmek götüremez hale geldi. Gerçekten içerisinde bulundukları tablo vahim.” dedi. 
HİBE KREDİ VERİLMELİ 
Esnafa çok acil hibe kredi desteği verilmesi gerektiğini, aksi takdirde toplumda geri dönülmez yaralara yol açabileceği uyarısında bulanan Yemişçi, açıklamasını şöyle tamamladı: “İnsanlar cinnet getirecek şekilde zor durumdalar. Evlerinin, çoluk çocuklarının ihtiyaçlarını artık karşılayamaz hale geldiler. Bir an önce esnafa hibe kredi yanında vergi ve SGK ödemelerine de af getirilmeli. Ancak bu şekilde esnaf rahat nefes alabilir.”

Editör: Haber Merkezi