ZİYARETLER
İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, ziyaretlerini sürdürüyor. Uzm. Dr. Kolip, gündüz Türkiye Emekliler Derneği Sakarya Şubesi’ni ziyaret ederek, Başkan Sinan Turan ve emekliler ile bir araya geldi. Kolip, Perşembe pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Akşam saatlerinde ise Serdivan 32 Evler Mahallesi’nde yoğun ilgi gösterilen toplantıda mahalle sakinleriyle sohbet etti.

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Emeklilerin bir çok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “En büyük sıkıntıların başında tabiî ki ekonomik sıkıntı geliyor. Emekli maaşları yetersiz. Emeklilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak destekte bulunmak istiyoruz. Mesela, 65 yaşını geçsin, geçmesin tüm emeklilerimizi belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. Kimsesiz, ihtiyaç sahibi emeklilerimize sosyal yardımlarımız çok daha fazla olacak” dedi.

SAĞLIK DESTEKLERİ
Emekli vatandaşlarımızın sağlım sorunlarının diğer yaş gruplarına göre doğal olarak daha fazla olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bu ekonomik yokluğun üzerine bir sağlık sorunları eklenince durum daha da kötüleşiyor. Taraklı’ya Fizik tedavi ve yaşam merkezi, Geriatri merkezi yapmayı planlıyoruz. Diğer sağlık sorunları ile ilgili olarak, korucuyu sağlık hizmetlerinden başlayarak çok sayıda projemiz bulunuyor.” Diye konuştu.

EMEKLİLERİMİZİ BİR KENARA ATMAYACAĞIZ
Emeklilerin iş ve hayat tecrübeleri ile bir insanın, bilgi ve tecrübelerini aktarılabileceği en verimli yaşlarda olduklarının da altını çizen Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Ama bizler ne yapmışız. En verimli çağlarında onlara ‘siz hiçbir şeye karışma’ dercesine bir tarafa bırakmışız. Biz bunun tam tersini düşünüyoruz. Onların bilgi ve tecrübelerini, gençlerimize, çocuklarımıza, iş dünyasına aktarabilecekleri ortamlar sağlayacağız. Belediyemizin her çalışmasına gönüllü olarak katılıp, tecrübeleri ile çalışmalarımızı denetleme yapabilecekleri sistemler kuracağız. Onların değerli emeklerini gelecek nesiller ve Sakarya’mız için değerlendirmek istiyoruz. Bu anlayışın onları da mutlu edeceğine eminiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi